Mardin demokrasi nöbetinde

Mardin'de vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Mardin demokrasi nöbetinde
Mardin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla nöbete devam ediyor. Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, 23 gündür demokrasi nöbetlerinin bayram havasında geçtiğini söyledi.

Bu milletin her şeyin en güzelini hak ettiğini belirten Demir, "Arap ülkelerinin de bizi örnek alması gerekir. Ne mutlu bize ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ne mutlu bize ki bu şanlı bayrağın altında yaşıyoruz." diye konuştu.

Esnaf gündüz işte, akşam nöbette

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Hasan Özcan da  45 yıldır bakırcılık yaptığını anlattı.

Geçmişteki darbe dönemlerinde çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Özcan, darbeyi gerçekleştirmeye çalışanların idamla yargılanmasını istedi.

Demokrasi nöbetlerini vatan için tuttuğunu dile getiren Özcan, şöyle konuştu:

"Sabah iş yerimi açıyorum, akşam saatlerine kadar burada çalıyorum. Eve gidip yemeğimi yedikten sonra vatan için demokrasi nöbetine gidiyorum. Herhangi bir partiyle alakam yok. Bu nöbetleri sadece vatan için tutuyorum. Bu vatanımıza kim iyi çalışıyorsa ona desteğe gidiyoruz. Her gün gece geç saatlere kadar nöbet tutuyoruz. Nöbetlerimizde Türk, Kürt, Arap, Süryani bulunuyor. Biz nöbetlerde bu kardeşlerimizle kaynaşıyoruz. Alanda bir olduğumuzu belirtiyoruz. Yaptığı çağrılardan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

"İkinci Kurtuluş Savaşı"

Her sabah erkenden işe gittiğini anlatan tır şoförü Burhan Emen de işten döndükten sonra çocuklarıyla demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi.

Darbeye karşı durmayı "İkinci Kurtuluş Savaşı"na benzeten Emen, devletin bekası için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

En güzel çağında 1980 darbesini yaşadığını aktaran Emen, "Acısını da çok iyi biliyorum. Birçok arkadaşım öldü veya öldürüldü. Milletin saf olduğunu zannetiler ama yanıldılar. Türkiye, demokrasi yönünde güzel adımlar atmaya başladı. Bu adımlar birilerinin hoşuna gitmedi ve ülkemize böyle sinsi bir darbe planladılar. Sonuna kadar demokrasi nöbetindeyiz. Cumhurbaşkanımızın ani kararı Türkiye'nin kurtuluşu oldu. Dik duruşu ve halkın arasına inmesi, bu darbenin önlenme sebebi oldu. İyi ki böyle bir Cumhurbaşkanımız var." diye konuştu.

"Biz önceki darbelerde çok kuyruklara girdik"

Darbelerin insanlık için çok kötü olduğunu dile getiren demirci Abdulkadir Gökbalık da yorucu geçen günün ardından akşam da demokrasi nöbeti tuttuklarını anlattı.

Gökbalık, "Önceki darbelerde yağ, tüp, şeker gibi gıda maddelerini almak için çok kuyruklara girdik. Küçük bir tüp alabilmek için günlerce kuyruk bekliyorduk. Bazen de kuyruklarda yatardık. Bu ortamda ne istiyorsanız gidin, tırlarla alın. Darbeci hainlerin ibret olsun diye ömür boyu süründürülmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kimsenin ülkedeki kardeşliği bölemeyeceğine dikkati çeken fırıncı Emrah Çakmak da nöbete devam ettiklerini söyledi.

Yorumlar