Mardin Çevre Günü kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi'nde konferans düzenlendi. Bir etkinlik düzenlendi. Artuklu...

Google Haberlere Abone ol
Mardin Çevre Günü kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi'nde konferans düzenlendi. Bir etkinlik düzenlendi. Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Melih Melik Kara, Mardin Sağlık Müdürlüğü'den Şube Müdürü Seda Doğan, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

    Etkinlikte bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Melih Melik Kara, Doğal kaynakların aşırı derecede ve sorumsuzca kullanılması sonucu artan kirliliğin yol açtığı çevre sorunlarının uluslararası boyutlara ulaşması ve canlı yaşamını doğrudan tehdit ettiğini söyledi.

    Tüm insanlığın ortak geleceği olan çevrenin ve doğal değerlerin korunması ve geliştirilmesi, çevre koruma bilincinin yaygınlaştırılması ile vatandaşların aktif katılımının sağlanması önemli olduğunu belirten ve Şehircilik İl Müdür V. Melih Melik Kara, "Kendini koruma gücünden yoksun olan doğa ve çevreye karşı birey olarak hepimizin sorumlulukları vardır. Sağlıklı bir yaşam sürdürülmesi ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkündür. Bunu sağlayacak olan da insanın kendisidir. Bu aynı zamanda anayasal bir zorunluluktur. Sağlıklı nesiller, sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişir. Bunun içindir ki doğayı seven, hayvan ve bitkileri koruyan, çevresini güzelleştirmek için çaba sarf eden, yaptığı tüm işlerde çevreye karşı duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturmak zorundayız." dedi.

    Daha sonra kürsüye gelen Mardin Vali Vekili Ali Güldoğan, çevreyi ve doğal değerleri korumak hepimizin görevi olduğunu söyledi. Güldoğan, "Çünkü çevre bize bir emanettir. Biz bu emaneti, havasıyla, suyuyla, toprağıyla ve doğal kaynakları tükenmemiş olarak yani yaşanabilir bir dünya olarak bizden sonraki nesillere aktarmak sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Asırlarca birçok medeniyete kucak açmış, dört mevsimin bir arada yaşandığı, her köşesi doğal ve kültürel zenginliklerle dolu ülkemizi, gelecek nesillere temiz ve mutlu bir ülke olarak bırakan neslin insanı olmak istiyorsak; doğaya sevgi, şefkat ve içtenlikle sahip çıkmalı, sevgi barış ve huzurun hakim olduğu daha güzel bir dünya ve daha temiz bir çevre için el ele vermeliyiz. Tüm kişi ve kurumlar çevre sorunlarını dikkate almak, kendine düşen sorumluluğu üstlenmek ve eyleme geçmek zorundadır.” şeklinde konuştu

    Daha sonra etkinliğin ilk günü halk pazarında geri dönüşümlü pazar çantalarının dağıtımıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar