Marangoz İşçisinin Ayak Parmağı Eline Nakledildi

İstanbul'da üç parmağını kaybeden ve sağ elini kullanamayan Ömer Türkan'a, Konya'da başarılı şekilde ayağından parmak nakledildi.

Google Haberlere Abone ol
Marangoz İşçisinin Ayak Parmağı Eline Nakledildi

İstanbul'da makineye kaptırdığı sağ el kafa parmağını kaybeden marangoz ustası Ömer Türkan'a, Konya'da muvaffakiyetli biçimde ayağından parmak nakledildi. Dört saatlik operasyon sonrası nakledilen parmağını hissetmeye başlayan Türkan'ın eline, bir ayak parmağı daha nakledilecek.

ELİNİ MAKİNEYE KAPTIRDI

Bir marangoz atölyesinde çalışan üç çocuk babası Ömer Türkan (34), takribî bir ay öncelikle sağ elini makineye kaptırdı. Türkan'ın kopan üç parmağından ikisi yerine dikilse de işlevini yerine getiremedi.

AYAK PARMAĞI ELİNE NAKLEDİLDİ

Sağ elini kullanamayan Türkan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.
Hastanenin Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve ekibi, Türkan'ın sol ayağının ikinci parmağını sağ elinin kafa parmağına muvaffakiyetli biçimde nakletti. Elini kullanmaya başlayan Türkan, nakledilen parmağını da hissetmeye başladı.

DAMARLAR MİKROSKOP ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ

Ameliyatla ilgili, AA muhabirine bilgi verici Prof. Dr. Tosun, iş kazası sonrası kendilerine başvuran hastalarının kafa parmak ile işaret parmağının işlevini yerine getiremediği için elini kullanamama şikayetinin bulunduğunu söyledi.

Ayağından tahsil edilen parmağın buraya nakledilebileceğini söyledikleri hastalarının, operasyonu derhal kabul ettiğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:

'Atardamar, toplardamar ve duygu verici sinirler, mikroskop altındaki dört saatlik operasyonla dikildi. Damarlar 1,5 milimetre çapındaydı. Hastanın genç olması, sigara içmemesi parmağın dikilen alana uyumu açısından epey bir önemliydi. Hastamızın parmağında duygu var. Ömer, fizik tedaviyle parmağını tam anlamıyla hissedecek ve kullanabilecek. İlerleyen çağda ayağından alacağımız bir diğer parmağı işaret parmağına nakledeceğiz. Şu an her şey yolunda.'

'GÖRENLER ÇOK ŞAŞIRIYOR'

Türkan ise elini kullanamadığı için ameliyat yapılması önerisini derhal kabul ettiğini vurguladı. Operasyon sonrası yaşadığı mutluluğu anlatacak sözcük bulmada güçlük çektiğini aktaran Türkan, 'Artık elimle bir şeyler tutabiliyorum. Ayak parmağımın elimde olduğunu görenler fazla aşırı şaşırıyor' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar