Mansur Yavaş köy dernekler ile buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş; Köseler, Saray ve Karaşar köy derneklerinin düzenlemiş olduğu toplantıda hemşehrileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş köy dernekler ile buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş; Köseler, Saray ve Karaşar köy derneklerinin düzenlemiş olduğu toplantıda hemşehrileriyle bir araya geldi.

Mansur Yavaş, yaptığı konuşmada büyükşehir yasasıyla birlikte İl Genel Meclisi ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin artık bittiğini, bundan sonra en ücra köylere kadar büyükşehir belediyesinin hizmet vereceğini belirtti.
Şehrin girişlerine yapılan kapıların da şehrin tümünü kapsamadığını, büyükşehir olduktan sonra şehrin girişinin il sınırlarından başladığına ve şehrin ortasına yapılan kapılarla ilçelerin adeta kapı dışarı edildiğine de değinen Yavaş; kasaba girişlerinde görülen kasabamıza hoş geldiniz şeklindeki yazıların Cumhuriyetin Başkenti Ankara’ya yakışmayacağını söyledi.

Yavaş sözlerini, “Su, insan hakkıdır, toplu taşıma insan hakkıdır. Su içmezsek ölürüz, bu parayla satılamaz ancak, tüm dünyadaki belediye anlayışında, maliyetsiz su olmayacağı için masraf karşılığında alınması her zaman için kabul edilmiş bir prensiptir. Suyu temin edip akıtmak, personel gideri, amortisman gideri neyse onun üzerinden almanız lazım. Suya belediyeye para getirecek bir kaynak gözüyle değil insan hakkı olarak bakacağız. Yine ulaşımda aynı indirimleri uygulayacağız. Birde sosyal yardım alan aileler çok daha ucuza toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler. Sosyal yardım alan ailelere toplu ulaşımdan faydalanmaları için kart dağıtacağız, o kartla binecekler otobüslere, metroya ama hiç kimse ne kadar ödediğini görmeyecek. Sosyal yardımlarda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yardım alan aileler sudan ve ulaşımdan indirimli faydalanacağı için kaşıkla verip kepçeyle geri almayacağız. Ankara’da yaşamaktan keyif alacaksınız. Cumhuriyet’in Başkent’ine yakışır bir Ankara olacak.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar