Mansur Yavaş: İstanbul belediyesi halkına soruyor, bizde soracağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında yapacağı yatırımlar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ve uygulamasını örnek gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: İstanbul belediyesi halkına soruyor, bizde soracağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında yapacağı yatırımlar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ve uygulamasını örnek gösterdi. İstanbul’da yapılan yatırımların halka sorulmasını Ankara’da da uygulamak istediğini belirten Yavaş, “Harcanacak ve yapılacak yatırımlara sizler karar vermelisiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruyor. ’Otobüsleri hangi renk yapalım, vapurun ismini ne koyalım.’ diye. Durak yapsak soracağız. Gezi olaylarından sonra farkına vardılar. İşte bizde diyoruz ki Ankaralıya sorarak yapalım. Vatandaşı birey yerine koyalım, onların fikrini alalım. Yaşadığım kente her alanda katılsın.” diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar’ın Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. CHP üyeleri tarafından karşılanan Yavaş, vatandaşlara yaptığı konuşmada Ankara’nın en önemli sorununun yönetim anlayışı olduğunu söyledi. Türkiye’nin ve Ankara’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Yavaş, CHP’yi tercih etmesiyle 12 Eylül siyasetinin son bulduğunu söyledi. Yavaş, “Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki bu sorunu ortadan kaldırmak için bir işbirliği ile siyasi geçmişime değil, hizmetlerime ve bundan sonra Ankara için yapacaklarıma bakarak partiye davet etti. İnşallah bu birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamını hep birlikte Türkiye’nin her tarafına yayacağız. 12 Eylül ürünü Anayasa’yı ve herşeyi ortadan kaldırırken, 12 Eylül’ün husumetlerinin devam etmesi düşünülemezdi. Bu nedenle bundan sonra 12 Eylül siyaseti tümüyle ortadan kalkmış bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

BİZ DE ANKARALIYA SORACAĞIZ

Ankara’da yapacakları yatırımlar konusunda halkın da görüşünü almak istediklerini belirten Yavaş, bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi örnek gösterdi. Yavaş şöyle devam etti: “Harcanacak ve yapılacak yatırımlara sizler karar vermelisiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruyor. ’Otobüsleri hangi renk yapalım, vapurun ismini ne koyalım.’ diye. Durak yapsak soracağız. Gezi olaylarından sonra farkına vardılar. İşte bizde diyoruz ki Ankaralıya sorarak yapalım. Vatandaşı birey yerine koyalım, onların fikrini alalım. Yaşadığım kente her alanda katılsın.”

KAZANIRSAK YAPILAN YANLIŞLARIN HESABINI SORACAĞIZ

Ankara halkına güvendiklerini belirten Yavaş, “Bütün değer yargılarını kaybetmişler, her türlü oyuna ve iftiraya hazır vaziyetteler. Kulaklarımız ve gözlerimiz kapalı. Ama, 31 Mart’a kadar Allah bize sabır verecek ve bu seçimi en az yüzde 51 ile kazanacağız. Ondan sonra bu kamu zararlarının, yapılan yanlış yatırımların hepsinin hesabını sormak boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ise, partisinin verdiği görevi sonuna kadar götüreceğini söyledi. Yavaş, “Yenimahalle halkı devam derse 5 sene daha birlikte olacağız. Ayırt etmedim, etmeyeceğim. Kimseye borcum yok. Tek borcum halka, sevdam halk sevdası, Mustafa Kemal sevdası.” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan adayları Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. CİHAN

Yorumlar