Mansur Yavaş: Beypazarı baklavasını tüm Ankaralılara ikram etmek istiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beypazarı’ndaki girişimci kadınlarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Beypazarı baklavasını tüm Ankaralılara ikram etmek istiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beypazarı’ndaki girişimci kadınlarla bir araya geldi. Beypazarı’nın kadınlar tarafından yeniden eski günlerine geri döndürüldüğünü söyleyen Yavaş, tarihi ilçede yakalanan başarının Ankara’nın genelinde uygulayacaklarını ifade etti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı’nda ticaret yapan girişimci kadınlarla bir araya geldi. Beypazarlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Yavaş, Beypazarı’nda yaptıkları çalışmalarda özellikle kadın istihdamı konusunda önemli başarılar elde ettiklerine değindi. “Buradaki başarının payı bana değil Beypazarlı kadınlara ait. Kendileri büyük cesaret göstererek, en iyi yaptıkları el ürünlerini pazarlamak yoluyla hem Beypazarı’nın tanıtımında çok büyük katkıda bulundular hem de aile ekonomisine katkı sağladılar.” diyen Yavaş, Beypazarı’nda birçok kadının bu sayede iş sahibi olduğu kaydetti. Yavaş şöyle devam etti:“Şuanda her biri iş kadını olup yanlarında birçok kadın çalıştırır hale geldiler. Hem aile ekonomilerine katkıları olduğu gibi hem iş kadını oldular. Ayrıca, kültürümüzü yaşatarak, gelecek nesillere aktarılması için çabada bulundular. Belki dün yardım almak durumunda kalacaklardı ama şimdi yardım eder durumdalar. Vergi veriyorlar ve kazandıklarını mutlu bir şekilde harcıyorlar.”

Beypazarı’nda gıda ürünleri satan Nesrin Aksoy da, Mansur Yavaş’ın Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde kendilerine sunduğu fırsatı iyi değerlendirdiklerini söyledi. Aksoy, “‘Beypazarı’nda erişte, tarhana satıp para kazanacaksınız. Para kazanacaksınız.’ değindiğinde biz kadınlar olarak görüştük ve bu adam hayal mi görüyor tarhanayı, erişteyi kim ne yapsın dedik. Herkes kendi yapar kendi yer dedik. Ama iş öyle değilmiş. Tezgahta başladık. Tartı tartmasını, bir kilonun kaç gram olduğunu bilmiyoruz. Biz böyle başladık. Buralara geldik. Şimdi gerçekten satıp kazanıyoruz. Hayal değil çok ileri görüşlüymüş. Tarhana, makarna yetiştiremez olduk.” ifadelerini kullandı.

Beypazarı’nın girişimci kadınları, ilçenin tanıtımı ve ev ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı Yavaş’a teşekkürlerini ileterek, “Beypazarı’nda farklı bir rüzgar estirmekti amacımız. Mansur Bey sayesinde hem Ankara’ya hem Türkiye’ye örnek olmaya çalıştık. Gelen kişilerin gözlerindeki o enerjiyi hissettik. Başkanımızla birlikte bunu paylaştık.” açıklamalarında bulundu.

Mansur Yavaş daha sonra Beypazarı kadınları tarafından yapılan baklavayı ikram etti. Seçim meydanlarında, ‘Bir 5 yılda Beypazarı baklavası ikram edelim.’ sözlerini hatırlatan Yavaş, “Seçimler için kullandığımız Beypazarı baklavası tüm Ankaralılara ikram etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar