Manken Aslı Baş cinayeti davasında adli tıp raporu geldi

Manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili aylardır İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor, Muğla 1.

Google Haberlere Abone ol
Manken Aslı Baş cinayeti davasında adli tıp raporu geldi

Manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili aylardır İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. Raporda zehirlenme olmadığı, Baş'ın ölümünden önce vücudunda oluşmuş herhangi bir darp izine rastlanmadığı, yaraların düşme sonucu meydana geldiği bildirildi.

Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde turizmci Ahmet Bayer'in Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde, Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6,5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirmişti. Savcılık, Bayer ve iki oğlu hakkında TCK'nin 82/1. maddesini içeren kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan M.U. hakkında ise TCK'nin 281. maddesini içeren delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak suçundan 7,5 yıl hapis cezası talepleriyle dava açılmıştı. Oğul Hakan Bayer, 16 ay önce tutuklanarak Muğla Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

Mahkeme, ODTÜ'den bilimadamlarının olayı rapor olarak hazırlamasını istemişti. ODTÜ Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 14 sayfalık bilirkişi raporu, olayın intihar değil, atılma sonucu ölüm olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine Bayer ailesi, rapora itiraz etmişti. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni ve detaylı bir rapor istedi. Mahkeme tarafından yaklaşık altı ay önce istenen rapor, dün Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, raporu 27 Kasım 2013 tarihinde hazırladığı öğrenildi. Mahkemeye yaklaşık bir ay sonra ulaşan raporda, "Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili herhangi bir zehirlenme olayına rastlanmamıştır. Ölümden önce vücutta herhangi bir darp olayına rastlanmamıştır. Vücutta oluşan darp ve yaralar, düşme esnasında meydana gelmiştir." denildi.

Ahmet Bayer’in avukatlarından Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Hakan Bayer, aylardır cezaevinde tutuklu bulunuyor. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor doğrultusunda müvekkilimizin tahliyesi için talepte bulunduk. Müvekkilim, 16 aydır suçsuz yere cezaevinde yatıyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu, bu raporu 27.11.2013 tarihinde hazırlamış. Maalesef rapor hazırlanalı bir ay olmasına rağmen Muğla'ya daha yeni ulaştı." CİHAN

Yorumlar