Manisa'nın el sanatı ürünleri kadınlar tarafından profesyonelce yapılacak

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın Koop), el sanatları ve mahalli ürünlerde profesyonelliğe geçişte ilk adım olan El Sanatları Merkezi’ni açtı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'nın el sanatı ürünleri kadınlar tarafından profesyonelce yapılacak

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın Koop), el sanatları ve mahalli ürünlerde profesyonelliğe geçişte ilk adım olan El Sanatları Merkezi’ni açtı. Atölye ve merkezin birarada olmasıyla el sanatı ürünlerini daha güzel şekilde üreteceklerini kaydeden Kadın Koop Başkanı Nilgün Beşirik, şehrin hediyelik eşyalarının profesyonel bir şekilde tasarlanacağını söyledi. Kadın Koop El Sanatları Merkezi'nde bulunan atölyede kadınlar, Manisa’nın hediyelik eşya ve el sanatlarını profesyonel bir şekilde makinelerle üretecek.

Açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Vali Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse katıldı. Kadın Koop’un 2008 yılında kurulduğunu ve Manisa’nın ilk kadın kooperatifi olduğunu belirten Beşirik, el sanatları alanında faaliyet yapacaklarını söyledi. Yerel seçimlerden önce İl Özel İdaresi’ne bir proje sunduklarını aktaran Beşirik, karşılığında 10 bin lira hibe desteği aldıklarını belirterek teşekkür etti. Hibeyle bu merkezi oluşturduklarını belirten Nilgün Beşirik, “Profesyonel bir şekilde el sanatlarını üretebilmek için makinelerimizi aldık. Beş makinemiz var. Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarına takviye yapacağız. Kadınlarımızı daha iyi bir şekilde eğiteceğiz. 60 kadın ortağımız var, ortaklarımızla daha kaliteli ve güzel hizmetler üretmek için burasını açtık.” dedi.

Manisa’nın böyle merkezlere ihtiyacı olduğunu belirten Hafize Savaş ise, “Gerek yurtiçi gerek yurtdışı ziyaretlerinde, Manisamız'ı tanıtıcı hediyelik eşyaları götürmek çok önemli. Hediyelik eşya çok ancak hediye edilebilir nitelikte eşyada sıkıntı var. İnşallah bu tür merkezlerle bu sıkıntılar azalır.” şeklinde konuştu. Üretilen bebeklerde Manisa bezinin kullanılmasını da öneren Savaş, “Manisa bezi gibi güzel bir dokumamız varken bebekleri daha basit kumaşlarla giydirmek çok hoş olmaz. Orijinal, Manisa yöresine ait kıyafetlerle, kumaşlarla giydirilmesi çok daha güzel olur. Mesir haftası içerisindeyiz, birkaç gündür Hafsa Sultan seçmek için elemeler yapılıyor. Neden bir de Hafsa Sultan bebeğimiz olmasın?” dedi. CİHAN

Yorumlar