Manisalılar Manolya Meydanı'nda bir saat kitap okudu

Manisa’da Kütüphane Haftası kapsamında, kitap okumayı teşvik etmek ve kütüphaneye ilgiyi arttırmak amacıyla Manolya Meydanı’nda kitap okuma programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Manisalılar Manolya Meydanı'nda bir saat kitap okudu

Manisa’da Kütüphane Haftası kapsamında, kitap okumayı teşvik etmek ve kütüphaneye ilgiyi arttırmak amacıyla Manolya Meydanı’nda kitap okuma programı düzenlendi. Yaklaşık bir saat süren programa Vali Abdurrahman Savaş, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Savaş, 50. Kütüphane Haftası kapsamında gençlerle, Manisa halkıyla birlikte böyle bir etkinlik içinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Savaş, “Bu etkinlik, topluma 365 gün kitapla olmak gereğini hatırlatmadır. Biz maalesef günümüz şartlarında teknolojinin sanal âleminin arttığı bir dönemde kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum haline geldik. Bu durum, dünyanın her yerinde geçerlidir. Toplum olarak kitaptan kopmamalıyız. Toplum olarak, devlet olarak daha güçlü olmamız için kitap okumanın önemli bir gereklilik olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Türkiye’de herkesin kitap okumasını istediklerini belirten İl Müdürü Karaköse de, “Sadece okul dönemlerinde değil, hayat boyu öğrenme anlayışıyla kitap okumalıyız. Her öğrenilen süreç, yeni bir hayatın anlamını kazanmak, gelişmektir. Bundan dolayı herkesin, yaşamı boyunca kitap okumasını bekliyoruz. Haydi Manisa, okuyalım. Bu etkinlik, ‘Türkiye okuyor’ sloganıyla 81 ilde gerçekleşiyor. Sadece bugün değil, her gün kitap okumalıyız.” şeklinde konuştu. İl Müdürü Altınsoy ise bir saat kitap okumakla farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Altınsoy, halkın her zaman kitapla iç içe olmalarını beklediklerini kaydetti. Kitap okumanın dünyanın en ucuz ve en zevkli işi olduğunu aktaran Altınsoy, ailelerin evlerde kitap okuma saatleri oluşturmalarının önemli olacağını söyledi. Kütüphane Müdürü Kibrit de kitaba ve kütüphaneye ilgiyi arttırmak için Türkiye genelinde böyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, her yaştan insanın katıldığını belirtti. Ayşin Kibrit, 2012 yılında ilki yapılan etkinliğin bu yıl üçüncüsü olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar