Manisa'daki Gezi Parkı davasında 183 kişinin yargılanmasına başlandı

Manisa’da, İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle dava açılan 183 kişinin yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'daki Gezi Parkı davasında 183 kişinin yargılanmasına başlandı

Manisa’da, İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle dava açılan 183 kişinin yargılanmasına başlandı. Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk gününde, 38 kişinin ifadesi alındı. Beş gün sürecek davaya, basın mensupları sokulmadı. CHP Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel takip etti. Manisa Emek ve Demokrasi Platformu da sanıklara destek amacıyla adliye önünde eylem yaptı.

Duruşmadan sonra basına açıklamada bulunan Özel, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Gezi olaylarından sonra Manisa’da da dava açıldığını söyledi. Duruşmayı baştan sona takip ettiğini belirterek, “Davada bugün 38 sanığın ifadesine başvuruldu. İddialar hepimiz tarafından malum; o günlerde Manisa’da haziran direnişinde bu kitle kimsenin burnu kanadan, kamu malına bir liralık zarar vermeden Anayasa'dan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan haklarını kullananlara karşı dava açıldı. Yargılama, hafta boyunca devam edecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar