Manisa'daki atık su arıtma tesisinin kapasitesi arttırılacak

Manisa Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü arasında, mevcut atık su arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılmasına yönelik protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'daki atık su arıtma tesisinin kapasitesi arttırılacak

Manisa Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü arasında, mevcut atık su arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılmasına yönelik protokol imzalandı. Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu, Horozköy Mağarabahçe mevkisinde bulunan 22 yıllık tesisin kapasitesinin arttırılmasına yönelik imza attı. Hazırlanan protokolde, belediyeyle DSİ arasında yapılan faizsiz ve 30 yıl geri ödemeli atık su arıtma tesisi yapım işini kapsar şekilde 12 madde kabul edildi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı açıklamada mevcut tesislerin, 2009 yılında yapılan fizibilite raporlarına istinaden revize edilerek yenilenmesi gerektiğini, attıkları adımın Manisa'nın geleceğine bir yatırım olduğunu söyledi. Ergün, "Manisa'daki mevcut atık su arıtma tesisimiz, 21 bin metreküp/gün kapasiteyle çalışarak şehrin hızla artan nüfusuna cevap vermiyordu. Tesisin kapasitesinin arttırılması ve daha modern sisteme geçişle ilgili yaptığımız çalışmalar kapsamında, 2013 Haziran ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etmiştik. Şehrimiz için önemli olan bu projeyle ilgili görüşmelerimizde Manisa milletvekilleri de yer almıştı. Uzun süredir beklediğimiz karar gereği Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürümüz Erdal Nohutçu, Ankara'ya giderek protokolü imzalamıştır. Bundan sonraki süreçte tesis, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ihale edilecek. Tamamlandığında Manisa'nın geleceğine yaptığımız en önemli yatırımlarımız arasında yer alacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tesisin şimdiden Manisa'ya hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar