Manisa'da yer altı otoparkının temeli atıldı

Manisa Belediyesi’nin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 arabalık yer altı otoparkının temeli törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da yer altı otoparkının temeli atıldı

Manisa Belediyesi’nin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 arabalık yer altı otoparkının temeli törenle atıldı. Şehirdeki sıkıntıyı bir nebze olsun rahatlatacak olan otopark, 210 günde bitirilecek ve 8 milyon 260 bin liraya malolacak.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki temel atma törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Baro Başkanı Zeynel Balkız, Başkan yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Taner İçöz ve Türkan Köroğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Başkan Ergün, 2008 yılında 65 milyon TL olan belediye bütçesini, 2013 yılı itibariyle 194 milyon TL’ye çıkardıklarını söyledi. Herkesin Manisa’nın yaşadığı değişimin farkında olduğunu dile getiren Ergün, “Biz çıktığımız bu yolda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi ilke edineceğimizi söyledik, öyle de yaptık. Belediyenin malını, kendi malımız gibi koruduk kolladık. Kendi kendine yeten bir belediye olacağımızın sözünü verdik ve yerine de getirdik. Hasretle hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürdük. Vatandaşımızın isteğini emir kabul ettik. Gittik, sorunları yerinde gördük. Sokak sokak, karış karış Manisa’yı gezerek, halkımızın elini sıkıp gözlerine bakarak dertlerini dinledik.” dedi.

Emekliler Parkı Otoparkı’nın, belediyenin dev projeleri arasında yer aldığını aktaran Ergün, “Tabii ki bu otopark sorununa çözümlerden sadece bir tanesi. Bu konuda da birileri çıkıp Manisa’ya tam otomatik katlı otopark yapacağının vaatlerini veriyor. Bizim üç yıldır bu konuda çalıştığımızı hatırlatmak istiyorum. Kendilerinin görmezden geldiklerini, siz değerli Manisa halkı gayet iyi biliyor ama onların unuttukları bir şey daha var. Subay Lojmanları’nın bulunduğu alana yapacağımız tam otomatik katlı otoparkın prosedür sürecini geçirdik ve ihalesini de gerçekleştirdik. Süreç tüm hızıyla işliyor fakat hâlâ tam otomatik katlı otopark sözleri veriliyor.” şeklinde konuştu.

Ardından dualar eşliğinde otoparkın temeline ilk harcı Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Milletvekili Akçay, Başkan Ergün ve diğer protokol üyeleri birlikte döktü. Daha sonra otoparkın yapılacağı temel alanına geçildi. Kesilen kurbanlar eşliğinde bölgeyi inceleyen protokol üyeleri, temel harcına nazar boncuğu attı. CİHAN

Yorumlar