Manisa'da TARGEL personellerine tablet dağıtıldı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi kapsamında bütün tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak için, ilçe müdürlüklerinde görev...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da TARGEL personellerine tablet dağıtıldı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi kapsamında bütün tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak için, ilçe müdürlüklerinde görev yapan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) personellerine mobil tablet bilgisayarları dağıtmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu proje ile tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncelliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu kayıtlar 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edecektir." dedi.

Çebi, ilde tarımsal faaliyet gösteren bütün işletmelerin Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine kayıt edilmesi ve tarımsal işletme kaydının tamlığının sağlanması amacı ile hazırlanan bu sistemle işlemlerin bundan sonra daha da profesyonel olarak devam edeceğini ifade etti. Çebi, "Talimatnamede belirtilen esaslar dahilinde, tarım sayımı kapsamında yapılacak çalışmalar süresince veri girişleri bu sistem sayesinde aksamamış olacaktır. 16 Temmuz 2014 tarihi itibariyle başlayan bu sistemle tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere alt yapı oluşturacak uydu görüntüleri köy bazında yüklenmiş olacaktır. Tarımsal üretim kayıt sistemine mobil uygulamalar kullanılarak kaydı yapılan tarım işletmelerine ait parsellerde, en az yüzde 10 yerinde kontrol yapılacak ve tabletler vasıtasıyla fotoğrafları çekilerek kimliklendirilmeleri sağlanmış olacaktır." şeklinde konuştu.

Bütün ilçelere toplamda 235 tablet bilgisayar dağıtıldığını aktaran Çebi, "Köylerde görev yapan tarım danışmanlarımız bu sistem sayesinde daha etkili çalışacaklardır. Sistemde toplanan veriler, danışmanlarımızın istedikleri zaman üreticilerin bilgilerine ulaşmaları açısından kolaylık sağlayacaktır. Bu proje, İlimizde yeni projelerin daha sağlıklı yapılmasını sağlayacaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar