Manisa'da servisler 'J' plakalı hizmet vermeye başladı

Manisa’da hizmet veren servis araçlarının "J" plakaya geçmesi ve kooperatif çatısı altında toplanması amacıyla belediye öncülüğünde yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da servisler 'J' plakalı hizmet vermeye başladı

Manisa’da hizmet veren servis araçlarının "J" plakaya geçmesi ve kooperatif çatısı altında toplanması amacıyla belediye öncülüğünde yürütülen çalışmalar tamamlandı. Yeni plakaları takılan servis araçlarının tanıtımına, Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Tanıtımda konuşan Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, hayallerinin gerçek olduğunu belirterek, bu süreçte kendilerine her türlü desteği veren Ergün’e teşekkür etti. Tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek, “Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir oda başkanı olarak hayalimiz gerçekleşti. Manisa’da servis taşımacılığı sektörü, kanayan bir yara haline gelmişti. Göç alan bir şehir olduğumuz için sıkıntılar yaşıyorduk. Kaçak çalışan servisler nedeniyle sorunlar meydana geliyordu. Bundan sonra servis taşımacılığı emin ellerde yapılacak. Okullarda eğitim gören çocuklarımız, fabrikalarda çalışan işçi arkadaşlarımızın taşımacılığı daha güvenilir ellerde yapılacak.” dedi.

Başkan Ergün de şehirde 35 yıldır kanayan yara haline gelen bir meseleyi çözdüklerini söyledi. Bu projenin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ergün, “Yaklaşık 1,5 yıldır bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyordu. Manisa’da hizmet veren servis araçları, ‘J’ plaka adı altında bir çatı altında toplandı. Bu projenin sonuçlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle bu konuda Ulaşım Müdürlüğümüz'ün de önemli katkıları oldu. Ulaşım Müdürümüz ve çalışanlarını tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu hizmet, bundan sonra daha kontrollü bir şekilde verilecektir. Yıl sonuna kadar bin 68 araç ‘J’ plakaya geçecek. Allah utandırmasın.” şeklinde konuştu.

Manisa Servis ve Turizm Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Güven Aygarer ise, “Projenin hayata geçmesinden dolayı çok heyecanlıyız. Yıllardır hayali kurulan bu projenin bu dönemde hayata geçmiş olması bizleri mutlu etti. Çok mutluyuz. Şehrimize hayırlısı olsun.” dedi. CİHAN

Yorumlar