Manisa'da sağlık çalışanları yapılan şiddet protesto edildi

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanları, hasta yakınları tarafından darp edildi.    Manisa Tabip Odası, SES ve Türk...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da sağlık çalışanları yapılan şiddet protesto edildi

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanları, hasta yakınları tarafından darp edildi.

    Manisa Tabip Odası, SES ve Türk Sağlık Sen, Çocuk Hastanesi Bölümü Acil Servisi önünde Çocuk Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan hekim ve sağlık çalışanları ile CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Radyoloji Bölümünde çalışan sağlık çalışanlarına yönelik, hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet protesto etti. Eylemciler, ‘Şiddet sürüyor hükümet susuyor, sağlıkta şiddete son’ sloganları attı.

    Basın açıklamasını okuyan Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Derya Pekbayık, sağlıkta şiddetin bir an önce son bulmasını istedi. Her gün sağlık çalışanlarına yönelik hasta yakınları tarafından şiddetin yaşandığını belirten Pekbayık, “Nitekim dün ilimizde de iki ayrı hastanede meslektaşlarımız şiddet gördüler. Merkez Efendi Devlet Hastanesi Moris Şinasi Çocuk Bölümü Acil Servisi’nde ve CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde meslektaşlarımız hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldılar. Dr. Ersin Arslan’ı ölüm yıldönümünde anmamızın üstünden henüz daha bir ay bile geçmemişken yaşananlar üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Sağlıkta dönüşüm programıyla hastaları müşteri, sağlığı ticaret ve kar kazanma amacı olarak gören bir sistemde hastalar ve hasta yakınları sistemin işlemeyen her noktasının öfkesini sağlıkçıdan çıkarmaya devam etmektedirler. Ülkeyi yönetenlerin hastalardaki bu algıyı yok etmek yerine artırmaya yönelik söylemleri ise şiddeti daha da artırmaktadır.” dedi.

    Hükümetin bu konuda hiçbir tedbir almadığını savunan Pekbayık, “Bu konuyla ilgili basın açıklamalarında defalarca söylediğimiz önlemlerin hiçbiri yetkililer ve hükümetçe alınmamıştır, alınmamaktadır. En başta talep ettiğimiz sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya katkısı olacak bir yasal düzenleme hala yapılmamış, torba yasada sözde bununla ilgili bir düzenleme yapılarak yasak savulmuştur. Bu nedenledir ki, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar yine ellerini kollarını sallayarak ortada dolaşmakta, ertesi gün sağlıkçıyı tehdit etmeye devam etmektedirler.” diye konuştu.

    Çalıştıkları kurumların güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin ise çözülmesi gereken ayrı bir sorun olduğuna vurgu yapan Pekbayık, “Taşeron çalıştırılan güvenlik görevlileri ile şiddetin sona ermesi mümkün değildir. Hastanelerin güvenlik önlemlerinin şiddete uğradıktan sonra uygulanacak beyaz kodla sınırlı kalmayıp şiddete engel olacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Bugün, dün yaşanan olaylarda arkadaşlarımızın sağlığına bir zarar gelmediği için mutluyuz ancak şiddetin sona ermeyeceğini bilmekten de üzüntü duyuyoruz. Bu nedenle hükümeti sağlıkta şiddeti doğuran sağlıkta dönüşüm programı başta olmak üzere tüm uygulamalara son vermeye, biz sağlık çalışanlarının can güvenliğini ivedilikle korumaya çağırıyoruz. Artık yeter diyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar