Manisa'da 'Paralel Yapı' operasyonu

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde önceki gün FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle operasyon yapılan 4 şirket ve 1 derneğe kayyum atandı

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da 'Paralel Yapı' operasyonu

Manisa'da "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde önceki gün örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle operasyon yapılan 4 şirket ve 1 derneğe Manisa 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum atandı.

Operasyon sonrası Manisa 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Manisa Barosuna kayıtlı avukat Rıdvan İnan, 4 şirket ve 1 derneğin başına kayyum olarak atandı.

İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bilen İşletmecilik Özel Eğitim AŞ, Melen Özel Eğitim AŞ, Polat Özel Eğitim AŞ, Akfa Eğitim Yayıncılık ve Matbaacılık AŞ ve Manisa Gençlik Spor Kulübü Derneği'ne (Yakamoz Akademi) Manisa 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından paralel örgüte destek sağladıkları gerekçesiyle kayyum olarak atandım." dedi.

Türkiye genelinde diğer kayyum atamalarında olduğu gibi şirketler faaliyetlerine devam edeceğini belirten İnan, "Bizler kontrolünü sağlayacağız. Kontrol yönetim kurulundan alınmış, kayyuma devredilmiş oluyor. Onun dışında faaliyetler devam edecek. Yetkiler kayyuma devredilmiş oluyor, yönetim değişmiş oluyor." diye konuştu.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 4 şirket ve 1 derneğe eş zamanlı baskın yapılarak birçok dijital veri ve dokümana el konulmuştu.

Yorumlar