Manisa'da öğrenciler hibrid sistemle elektrik üretiyor

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, temiz ve alternatif enerji kaynaklarını daha iyi kavramaları açısından okul bahçesine hibrid enerji sistemi kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da öğrenciler hibrid sistemle elektrik üretiyor

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, temiz ve alternatif enerji kaynaklarını daha iyi kavramaları açısından okul bahçesine hibrid enerji sistemi kurdu. Sistemi oluşturan 200 wat güneş ve paneli ve 400 wat rüzgar türbini sayesinde elektrik üretiliyor. Merkezin Fizik öğretmeni Bekir Bayrak, yaptığı açıklamada, “Bu sistem sayesinde, bekçi kulübemizin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Öğrencilerimiz, uygulamalı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarını görebiliyor ve çalışma sistemini daha rahat kavrayabiliyor.” dedi.

Hibrid sistem hakkında da bilgi veren Bayrak, şunları kaydetti: “Fotovoltaik güneş panellerinin ve küçük rüzgar türbinlerinin, iklim koşullarına göre elektrik enerjisi üretimi değişir. Bu yüzden tek başlarına çok zengin bir enerji üretim kaynağı değildirler. Sistemleri birleştirme, daha çok elektrik enerjisi üretiminde etkilidir. Bu çözüme hibrid sistem denir. Birçok yenilenebilir enerji uzmanına göre küçük bir hibrid elektrik sistemi, rüzgar veya fotovoltaik güneş teknolojilerini birleştirir ya da tek sistem üzerinden kullanarak pek çok avantaj sunar. Güneş ışınlarının en kuvvetli ve parlak olduğu yaz aylarında rüzgar hızı düşüktür. Daha az güneş enerjisinin bulunduğu kış aylarında ise rüzgar hızı yüksektir. Rüzgar ve güneş enerjisi sistemlerinde verimli enerji üretimi, günün ve yılın değişik zamanlarında farklılık gösterir.” CİHAN

Yorumlar