Manisa'da motosiklet sürücülerine kurs verilecek

Manisa’da başlatılan "Güvenli Sürüş" projesi kapsamında, motosiklet sürücülerine kask dağıtılarak teorik ve pratik kurslar düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da motosiklet sürücülerine kurs verilecek

Manisa’da başlatılan "Güvenli Sürüş" projesi kapsamında, motosiklet sürücülerine kask dağıtılarak teorik ve pratik kurslar düzenlenecek. Valilik İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün koordinasyonunda kamu kurum, kuruluş ve derneklerin işbirliğiyle motosikletliler için proje hazırlandı.

Vali Abdurahman Savaş, ilgili dairelerin temsilcilerinin de katıldığı tanıtım toplantısında, Manisa merkezde geçen yıl bin 24 motosiklet kazası meydana geldiğini söyledi. Bunlardan 14’ünün ölümlü, 726’sının yaralanmalı olduğunu, 314 maddi hasarlı kaza meydana gelirken 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve 98 kişinin de yaralandığını söyledi. Savaş, kasksız motosiklet kullanan 4 bin 665 kişiye de 80'er lira para cezası kesildiğini bildirdi. Vali Savaş, 2013 yılında Türkiye genelinde 200 bin 577 maddi hasarlı ve 133 bin 997 yaralanmalı motosiklet kazası olduğunu ifade etti. Ölümlü kaza sayısının bin 944 olduğunu dile getiren Savaş, 2 bin 402 kişinin hayatını kaybettiğini ve 223 bin 980 kişinin yaralandığını kaydetti.

Söz konusu projeyle güvenli sürüş teknikleri ve trafik kurallarına uyulması konularında sürücülerin bilinçlendirilmesi, toplum duyarlılığının arttırılarak can ve mal kaybının en aza indirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında 'Kask Candır', 'Kaskınız Kaskonuzdur', 'Bir Kask Bir Can', 'Kask Tak Hayatta Kal', 'Rüzgara Karşı Güvenle' sloganları kullanılacak. Ayrıca 250 kişiye sabah kahvaltısı, kumanya ve akşam yemeği verilecek. Motosiklet sürücülerine, 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde teorik, 4 Mayıs Pazar günü Manisa OSB 4. Kısım Hasan Türek Bulvarı'ndaki trafiğe kapalı alanda pratik motosiklet kullanımı eğitimi verilecek. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından da ücretsiz kask dağıtılacak. CİHAN

Yorumlar