Manisa'da mevcut otogar alanına pazaryeri yapılacak

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, otogarın yeni yerine taşınmasıyla birlikte mevcut alana büyükşehir belediyesi hizmet binası ve bin tezgahlı pazaryeri yapılacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da mevcut otogar alanına pazaryeri yapılacak

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, otogarın yeni yerine taşınmasıyla birlikte mevcut alana büyükşehir belediyesi hizmet binası ve bin tezgahlı pazaryeri yapılacağını bildirdi. Pazarcılar Odası’nı ziyaret eden Ergün, esnaflarla biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, yeni otogara geçilmesiyle birlikte mevcut garaj alanına yapılacak proje hakkında bilgi verdi. Büyükşehir belediye hizmet binası projesinin içinde pazaryeri de ayrıldığını belirten Ergün, “Son dönemde orada pazaryeri yapılmayacağı noktasında bazı söylentiler dolaşıyor. Bunlara itibar etmeyin. Şu anda proje hazırlanıyor, önümüzdeki günlerde Manisa kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Mart ayı sonunda yeni otogara geçişin başlayacağını dile getiren Başkan Ergün, “İnşallah bununla birlikte ivedi olarak ihale aşamasına geçeceğiz. İki yıl içinde büyükşehir hizmet binasıyla birlikte içerisinde kafeteryalar, alışveriş mağazaları, yer altında otoparklarla birlikte pazaryerinin olduğu projenin ilk etabını tamamlamayı düşünüyoruz. Pazarcı esnafımızın, modern bir ortamda hizmet vermesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu. Mevcut otogar alanında hizmet binası çalışmalarının başlamasıyla birlikte Perşembe Pazarı'nın başka bir yerde kurulmasının da söz konusu olduğunu belirten Ergün, Barbaros Mahallesi ile Yeni Mahalle arasında kalan boş alanda kurulabileceğini ifade etti: “Biliyorsunuz Manisa’da imar planları iptal edildi. Bu nedenle o boş alanda beş yıl boyunca herhangi bir inşaat yapılması söz konusu değil. Düşündüğümüz yerle ilgili 90 kişi arsa sahibi olarak görünüyor ancak o bölgenin tek kişi üzerinde de vekaleti var. Kendilerinden bunu rica ederiz. Ben olur kanaatini taşıyorum.” CİHAN

Yorumlar