Manisa'da koruyucu aile sayısı artıyor

Manisa’da aile içi şiddet, ekonomik durumun yetersizliği, istismar gibi sebeplerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımını üstlenen koruyucu ailelerin sayısı giderek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da koruyucu aile sayısı artıyor

Manisa’da aile içi şiddet, ekonomik durumun yetersizliği, istismar gibi sebeplerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımını üstlenen koruyucu ailelerin sayısı giderek artıyor. Geçen yıl 15 aile evlat edinirken 30 ailenin yanına da evlat edindirilmek üzere çocuk yerleştirildi. Ayrıca 54 ailenin yanına evlat edindirilmek üzere yerleştirilen çocukların işlemleri devam ediyor.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, yaptığı açıklamada devlet tarafından koruma altına alınan çocukların yuva, yurt veya çocukevinde kaldığını ya da koruyucu ailelerce bakıldığını, en uygun ortam aile olması sebebiyle koruyucu aileliği özendirdiklerini söyledi. Ruhi gelişim açısından aile ortamının önemine dikkat çeken Yılmaz, Manisa’da koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşması için çeşitli faaliyetler yaptıklarını, 2013 yılı itibariyle 40 aile yanında 50 çocuğun bulunduğunu ifade etti. Geçen yıl koruyucu aile olmak 76 ailenin sıra beklediğini, 49 ailenin başvurusunun sıraya alındığını dile getiren İl Müdürü Yılmaz, “2013 yılında toplam 15 aile evlat edindi, 30 ailenin yanına ise evlat edindirilmek üzere çocuk yerleştirildi. Ayrıca 54 ailenin de yanına evlat edindirilmek üzere yerleştirilen çocukların işlemleri devam ediyor. Çocukların sağlıklı gelişebilmesi için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Böyle durumlarda çocuklara yardımcı olmanın en iyi yolu, öz ailenin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımının yapılabilmesi amacıyla koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmalarının sağlanmasıdır.” dedi.

Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların ekonomik yük olmadığını vurgulayan Yılmaz, geçen yıl ailelere 383 bin 287 lira ödeme yapıldığını kaydetti. Koruyucu aile olmanın şartları hakkında da bilgiler vererek, “Öncelikle hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisiyle bir çocuğun hayatında fark oluşturmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar