Manisa'da kamu çalışanları bordro yaktı

KESK Manisa Şubeler Platformu'na bağlı sendikaların üyesi kamu çalışanları, ekonomik ve sosyal sıkıntıların ağırlaştığı gerekçesiyle bordro yakma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da kamu çalışanları bordro yaktı

KESK Manisa Şubeler Platformu'na bağlı sendikaların üyesi kamu çalışanları, ekonomik ve sosyal sıkıntıların ağırlaştığı gerekçesiyle bordro yakma eylemi yaptı. Manolya Meydanı’ndaki eylemde konuşan KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Manisa Şube Sekreteri Zeynel Kaplan, AK Parti iktidarının kamu çalışanlarının problemlerine sessiz kaldığını iddia etti. Kaplan, “Bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan satış sözleşmesinin ürünü olan bordroları reddetmektedir. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadakayla kandıramayacağını anlamalıdır." dedi.

Kamu emekçilerinin ekonomik şartları ve sosyal hakları düzelene kadar meydanlarda eylem yapmaya devam edeceklerini söyleyen Kaplan, “AKP'nin zulüm, sömürü ve talan düzenine karşı eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca bir yaşam taleplerimizle işyerlerinde, sokaklarda, hayatın her alanında, tüm baskılara ve zorbalıklara rağmen inadına sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Herkese güvenceli iş, onurlu yaşam ve insanca ücret için meydanlarda sesimi yükselteceğiz.” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganı attıktan sonra ellerindeki maaş bordrolarını yaktı ve olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar