Manisa'da kadınlar, kurs verilip istihdam edilecek

Manisa’da istihdama katkı sağlamak amacıyla Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Elektronik Teknisyenleri Odası işbirliğiyle kadınlara yönelik kurs düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da kadınlar, kurs verilip istihdam edilecek

Manisa’da istihdama katkı sağlamak amacıyla Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Elektronik Teknisyenleri Odası işbirliğiyle kadınlara yönelik kurs düzenleyecek. Kursta, 18-39 yaş arası 16 kişiye bilgisayar montajı eğitimi verilecek. 400 saat sürecek kurs sonunda başarılı olanlar istihdam edilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek olacağı kursta İŞKUR, her kursiyere günlük 20 lira cep harçlığı verecek.

Türkiye’nin en büyük meselelerinden birinin kalifiye eleman bulmak olduğunu belirten Oda Başkanı Mehmet Üzen, bu konuda devletin açtığı bazı kurslar olduğunu kaydetti. Bunlardan birinin Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) olduğunu dile getiren Üzen, “Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası olarak daha önce böyle bir kurs açmıştık. Burada 13 gencimize iş imkanı sağladık. Başarılı olduğunu gördük. Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Özdemir'le ortak bir proje geliştirelim dedik. Manisa’daki 16 gencimize iş imkanı sağlayalım istedik. Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek oluruz.” dedi. Avrupa’da hükümetleri sivil toplum kuruluşlarının yönettiğini söyleyen Mehmet Üzen, Türkiye’de bu konuda eksiklik olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Özdemir de Balıkesirli ve Manisalılara iş imkanı ve gelecek sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Bu çalışmanın 18-39 yaş arası kadınlara yönelik olacağını aktararak, “Bilgisayar montajı üzerine bir kurs düzenliyoruz. Bunu İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Eğitim’in destekleriyle yapıyoruz. Biz burada birer aracıyız. Ülkemizde kamu ve sivil toplum örgütlerinin, özellikle eğitim ve bu yolla istihdamın arttırılması yolunda daha fazla işbirliği içinde olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu çalışmayı bu yönüyle daha anlamlı buluyoruz. Projenin Manisamız'a, ülkemize, gençlerimize ve iş hayatına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müşahit Sudan ise böyle bir projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür ederek, “Devlet millet dayanışmasını burada göreceğiz. Bu kursun istihdama yönelik olması önemli. Herkese örnek teşkil etmeli.” dedi. İşgücünün nitelikli hale gelmesiyle ilgili olarak 2008 yılından itibaren çok ciddi bir çalışma içine girildiğini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar da her kursiyere cep harçlığı verildiğini ve Genel Sağlık Sigortası yaptırdığını belirtti. Son dört yıl içersinde 35 milyon liranın işgücünün nitelikli hale gelmesi için kullanıldığını kaydeden Uçar, “2013 yılında 10 milyona yakın bir parayı, açılan kurslar için kullandık. Bu 10 milyonluk kaynaktan en büyük payı Milli Eğitim'e aktardık. 400 arkadaşımız, dokuz ay boyunca hizmetli olarak çalıştırıldı.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar