Manisa'da Kadın Siyaset Okulu açıldı

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle Kadın Siyaset Okulu açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da Kadın Siyaset Okulu açıldı

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle Kadın Siyaset Okulu açıldı. Manisalı milletvekillerinin de ders vereceği okul, 21 Şubat 2014'e kadar devam edecek. Demokratikleşme, siyaset felsefesi, siyaset tarihi, hukuk, kadın ve siyaset, toplumsal cinsiyet, uluslararası siyaset ve kadın, ulusal politikalar ve kadın, yerel yönetimler ve kadın, ekonomi ve maliye ile siyasal iletişim konularında ders verilecek. Konuları, CBÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tülin Canbay ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’den Doç. Dr. Buğra Özer anlatacak.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Canbay, eğitimin 10 hafta süreceğini, amaçlarının Manisa’daki kadınlara siyasette bir altyapı oluşturmak olduğunu söyledi. Canbay, “Siyasetin her dalında yer almak isteyen kadınlara açık olan okulumuz, siyasette bilgi sahibi olmak isteyen herkese yöneliktir. 10 haftalık eğitim programının sonunda katılımcılarımıza sertifika da vereceğiz. AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MHP Milletvekili Erkan Akçay ve CHP Milletvekili Sakine Öz, kadınlara ders vererek destek sağlamış olacaklar. Bunun yanısıra Ayvacık Köyü Muhtarı Berrin Akduman ve Turgutlu Belediye Meclisi Üyesi Tuğsal Baysal, siyasi deneyimlerini bizlerle paylaşacak. Bir de 1985-1990 yılları arsında Manisa Belediye Meclisi üyeliği yapmış olan Mübeccel Kafkaslı, siyasetteki deneyimlerini arkadaşlarımıza aktaracak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Birgül Bozkurt, kadınlarımıza zor durumda kaldıklarında nereye başvurabilecekleri ve müdürlüğün kadınlara yönelik politikaları hakkında bilgi verecek. Bu sayede hem teori hem de uygulamayı birarada barındıran bir program olacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar