Manisa'da kaçak sigara oranı yüzde 30'dan yüzde 24'e düştü

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, Manisa’da kaçak sigara oranın yüzde 30’lardan yüzde 24’lere düştüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da kaçak sigara oranı yüzde 30'dan yüzde 24'e düştü

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, Manisa’da kaçak sigara oranın yüzde 30’lardan yüzde 24’lere düştüğünü söyledi. Ünlübaş, alkol yasağının başladığı günden bu yana merkezde yasağa uymayan 13 işletmenin ceza yediğini bildirdi.

Kaçak sigaranın önemli bir sorun teşkil ettiğine vurgu yapan Ünlübaş, “Kaçak sigara konusunda en çok mücadele eden oda biziz. Mücadele etmeye devam ediyoruz. Kaçak sigara konusunda emniyetimiz çok işler başardı. Sigara depoları dolu. Bunları imha edemiyorlar. Yazışmaları devam ediyor. Eskiye göre bugün durum iyi. Oranlar düştü. Bugün Manisa’da kaçak sigara oranı yüzde 24 civarındadır. Daha önceleri oran yüzde 30’lardaydı. Kaçak sigaradan dolayı devlet büyük bir zarar görüyor. Kaçak sigaraların nerede üretildiği belli değil. Kaçak sigaralar merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretiliyor. Böyle olduğu için de halk sağlığını etkiliyor." dedi.

Alkol yasağının çıktığı günden beri Manisa merkezde 13 işletmenin ceza yediğini aktaran Ünlübaş, "Bu cezalar TAPDK’ya gidiyor, orada onaylanması bekleniyor. Üyelerimizin Asliye Hukuk Mahkemelerine itiraz etme hakları var. Ben kanuna göre satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama herkes zor durumda, insanlar keyiflerinden dolayı da satmıyor. Esnaf arkadaşlarımız satışlarda yüzde 20-30 civarında bir düşüş olduğunu söylüyor. Yasağa uyan esnaflarımız var. Gece saat 22.00’dan sonra kapatıp giden esnafımız var." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar