Manisa'da “Herkes O’nu Okuyor“ yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

Manisa'da "Herkes O’nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı yarışmanın ödül töreni ve Kutlu Doğum programı...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da “Herkes O’nu Okuyor“ yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

Manisa'da "Herkes O’nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı yarışmanın ödül töreni ve Kutlu Doğum programı yapıldı. Hz. Muhammed’in (sav) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasına Manisalılar büyük ilgi gösterdi. Manisa Aktif Eğitimciler Derneği (AKED) organizasyonuyla Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve sunuculuğunu Asım Yıldırım'ın yaptığı programa yüzlerce Manisalı katıldı.

Ödül töreni Ali Atıcı'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın başında bir konuşma yapan Asım Yıldırım, 'Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen "Herkes O’nu Okuyor" yarışmasına Türkiye genelinde 2 milyondan fazla kişinin katıldığını söyledi. Bu insanların Peygamber Efendimizi (sav) anlatan kitapları göz yaşlarıyla okuduğunu dile getiren Asım Yıldırım, "Bütün Türkiye bu sene O'nu okudu ve O'nu konuşuyor. İnşallah bundan sonra bütün insanlar O'nu konuşmaya devam edecek." dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Türkçe öğretmenliği mezunu Moğolistanlı Aybolat Kazımhan, 'Bir Gece' isimli şiirini seslendirdi. Ardından Ali Atıcı ve ilahi grubunun söylediği ilahiler Manisalılar tarafından büyük bir beğeniyle dinlendi. Somali'den Mahmut İsmail'in, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Hiç' isimli şiiri okuması, misafirler tarafından büyük alkış aldı. Iraklı Samet Faik ise söylediği Arapça ilahiler ile programa katılanlara güzel dakikalar yaşattı.

Şiir ve ilahilerin okunmasının ardından ödül törenine geçildi. Rahime Kaya’nın ‘Efendiler efendisi’, Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) anlattığı ‘Sonsuz Nur’ adlı eserinden sınav katılıp dereceye girenlere NT mağazası hediye çeklerini Ali Ercoş, bisiklet hediyeleri Mehmet Sevil, tablet hediyeleri Salim Ocak, Notebook ve Ipad hediyeleri Nusret Muğla verdi. Manisa'da üç kişiye de Umre seyahati hediye edildi. Umre kazanan Mustafa Arslan, Murat Turan ve Şeyma Sevinç'e de seyahat çeklerini Mustafa Yerkazanoğlu verdi.

Yorumlar