Manisa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Düzenlenecek

Manisa’da gıda, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verimliliğin ve ihracat imkanlarının arttırılması amacıyla bir zirve düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Düzenlenecek

Manisa’da gıda, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verimliliğin ve ihracat imkanlarının arttırılması amacıyla bir zirve düzenlenecek. Bu yıl ilki düzenlenecek zirve, 8-10 Mayıs 2014 arasında devam edecek.

Manisa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım Artı Organizasyon işbirliğiyle düzenlenecek 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi için tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Abdurrahman Savaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, çeşitli kooperatif ve birliklerin başkanları katıldı. İl Müdürü Çebi, zirvenin Anemon Otel'de düzenleneceğini, amaçlarının ilin gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesini, verimliliğin ve ihracat olanaklarının arttırılmasını sağlamak, bakanlığın teşviklerini konuşup yeni yatırımlar kazandırmak olduğunu kaydetti. Sektördeki sıkıntılara çözüm getirecek ve geleceğe ışık tutacak zirvede gıda, tarım ve hayvancılıkta önemli karar mercileri olan üretici birlikleri, kooperatifler, ziraat odaları, ticaret odaları, ticaret borsaları, meslek örgütleri, akademisyenler, önder çiftçiler, yerel yönetim ve bakanlık yetkililerinin biraraya geleceğini belirtti. Zirvede beş komite kurulacağını aktaran Hasan Çebi, "Bunlar Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Gıda, Kırsal Kalkınma ve Toprak Su Çevre komiteleri olacak. Beş komitede, 32 çalışma masası kurulacak. Her komitenin başkanlığını, çeşitli üniversitelerden akademisyenler yapacak. Komiteler, alanlarıyla ilgili çalışmaları yürütecek. Komitemize ayrıca Celal Bayar, Uludağ, Çanakkale Onsekiz Mart, Balıkesir ve Süleyman Demirel üniversitelerinden toplam 40 akademisyen katılacak.” dedi. Toplantıda oluşturulacak masalarda Manisa'nın ürünleriyle ilgili güçlü ve zayıf yönler, fırsatlar, tehditler, muhtemel çözümler, yenilikçi teknolojiler, katma değer katacak ürünler, ar-ge ve istihdam olanakları gibi birçok konunun görüşüleceğini söyledi. Çebi, zirvenin sonunda bir rapor hazırlanıp Manisa'nın tarım, gıda ve hayvancılıkta gelecekteki eylem planının çıkarılacağını bildirdi.

Vali Savaş da zirve sayesinde gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne bilimsel bir yaklaşım ortaya konacağını, üreticiden tüketiciye kadar her kesimin biraraya geleceğini söyledi. Manisa'nın tarımda önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Savaş, “Bu potansiyeli çok iyi kullanmak amacıyla zirveden çıkacak sonuçlar bizim için çok önemli. Zirvede tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe şimdiki sorunlara olduğu kadar gelecekte yaşanabilecek sorunlara da çözüm üretilecektir. Ayrıca zirve, ürün kalitesinin ve çeşitliliğinin arttırılması yönünde ilimizin gelecekteki tarımsal hayatına yön verecektir.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar