Manisa'da geçen yıl 224 bin kişi kütüphaneden faydalandı

Manisa’da 50. Kütüphane Haftası, çeşitli etkinliklerle başladı. Bu yılın teması, ‘Hayat Boyu Kütüphaneler’ olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da geçen yıl 224 bin kişi kütüphaneden faydalandı

Manisa’da 50. Kütüphane Haftası, çeşitli etkinliklerle başladı. Bu yılın teması, ‘Hayat Boyu Kütüphaneler’ olarak belirlendi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koyuldu. Ardından İl Halk Kütüphanesi’nde tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kütüphane Müdürü Kibrit, Kültür ve Turizm Bakanlığı teşkilatı içerisinde yer alan Manisa İl Halk Kütüphanesi’nin, halk arasında bilinen adıyla Kitapsaray’ın 1945 yılında hizmet vermeye başladığını söyledi. 2013 yılı sonu itibariyle 45 bin 441 kitabın mevcut olduğunu, hepsinin bilgisayar ortamına aktarıldığını ifade ederek, “İnternet bağlantısı bulunan bütün bilgisayarlardan katalog taraması yapılabilmektedir. Ödünç kitap alma ve verme işlemleri de bilgisayarla yapılıyor.” dedi. Kütüphaneden 2013 yılında 223 bin 68 kişinin faydalandığını belirten Ayşin Kibrit, üyelerinin 91 bin 19 kitabı ödünç aldığını kaydetti. Gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalıştıklarını kaydederek, “Teknolojiyi insanların hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Dezavantajlı grupta bulunan vatandaşların internete ulaşması için 'Kütüphan–e' projesi hayata geçti.” diye konuştu.

İl Müdürü Karaköse ise insanların bilgiye erişmesi için çeşitli imkanların sunulduğunu belirterek, bu çerçevede kütüphanelerin bilgiye ulaşmada hayatın merkezi olduğunu kaydetti. Kütüphanelerin gelecek için geçmişin bir hafızası olduğunu dile getiren Karaköse, Manisa’da kütüphanelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Bilenle bilmeyenin bir olmadığını vurgulayan Vali Savaş, insanların kendilerini geliştirmeleri için en önemli kaynağın kitap olduğunu belirterek, “Geçmişte yazılı, basılı eser sayısı çok azdı. Günümüzde ise kaynak sayısı artmaya başladı. Günümüzde bol bol kitap okumalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Düzenli ve en çok kitap okuyan yetişkinler, Vali Savaş tarafından ödüllendirildi. En çok kitap okuyan çocuklara da İl Müftüsü Cihan ödüllerini verdi. CİHAN

Yorumlar