Manisa'da engelliler yamaç paraşütüyle uçacak

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın destekleriyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencilerine yamaç paraşütü kursu veren Havacılık Topluluğu Spor Kulübü, engelli öğrencileri gökyüzüyle buluşturacak.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da engelliler yamaç paraşütüyle uçacak

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın destekleriyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencilerine yamaç paraşütü kursu veren Havacılık Topluluğu Spor Kulübü, engelli öğrencileri gökyüzüyle buluşturacak. Bu kapsamda ZEKA tarafından kulübe, 13 bin euroluk tandem (çift kişilik) yamaç paraşütü hediye edildi.

Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Başkanı Arif Bakkaloğlu, bu yıl içinde ZEKA'nın destekleriyle bir proje hazırladıklarını, bu kapsamda CBÜ ile yapılan işbirliğiyle 70 üniversite öğrencisine yamaç paraşütü eğitimi verdiklerini söyledi. Manisa’daki engelli vatandaşları gökyüzüyle tanıştırmak, havacılığı sevdirmek ve tanıtmak için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getiren Bakkaloğlu, “Bu çerçevede ZEKA destekli tandem yamaç paraşütü aldık. Bu araç sayesinde ilimizde bulunan engelli vatandaşlarımızı gökyüzüyle tanıştıracağız. Bu araçla 150 engelli kardeşlerimizi uçurmayı planlıyoruz.” dedi. Proje kapsamında 70 üniversite öğrencisinden bugüne kadar 60'ının yamaç paraşütü eğitimi aldığını belirten Bakkaloğlu, eğitim sonunda lisans vereceklerini ifade ederek, bu lisanslarla yamaç paraşütü pilotu olabileceklerini bildirdi. ZEKA’nın 130 bin TL hibe destekte bulunduğunu, projenin dokuz aylık olduğunu, önümüzdeki şubat ayında sona ereceğini sözlerine ekledi.

Hiçbir ücret alınmadan 150 engelli vatandaşın uçurulacağını dile getiren Kulüp Başkan Yardımcısı Seçkin Aparı da şunları söyledi: “Engelli vatandaşlarımızın ailelerinin bizimle irtibata geçmesi yeterlidir. Bizi aradıklarında kendilerini evlerinden alacağız, uçuracağız ve tekrar eve bırakacağız. Böylece engelli kardeşlerimiz gökyüzüyle tanışmış olacak. Pazartesi gününden itibaren uçuşlara başlayacağız.” CİHAN

Yorumlar