Manisa'da ehliyet ve kimlik kontrolunu engelli polisler yaptı

Manisa'da üniforma giyerek bir günlüğüne polis olan engelliler, arabaları durdurup ehliyet ve kimlik kontrolu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da ehliyet ve kimlik kontrolunu engelli polisler yaptı

Manisa'da üniforma giyerek bir günlüğüne polis olan engelliler, arabaları durdurup ehliyet ve kimlik kontrolu yaptı. Engelli polisler, bilgilendirici broşürler de dağıttı. Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koyuldu. Törene Vali Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Funda Solak, İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Vali Savaş, Polis Teşkilatı'nın çok güçlü bir kurum olduğunu belirterek, “Modern devletin ortaya çıkışıyla çıkan ve yürüttüğü hizmet itibariyle kamunun vermiş olduğu hizmetler içerisinde belki en önemlilerinden olan güvenlik hizmetini yürüten iki kolluktan biri olan Polis Teşkilatı’nın 169. yıldönümünü kutluyoruz. Jandarma Teşkilatımız da çok köklü bir kurum. Bu iki kurumumuz, bütün kamu hizmetlerinin sunulabilmesinin ön şartı olan toplumun birarada yaşamasının ön şartı olan kamu düzenini, vatandaşın huzurunu, asayişini sağlamak için önemli çalışmalar yapıyorlar. Modern tesisatlarla donatılmış, gerek suçu önlemede gerek suçu aydınlatmada günümüzdeki en son imkanları kullanan iki teşkilat olmuştur." dedi.

Emniyet Müdürü Alkaya da halkın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi onurlu bir görevi üstlenmiş olan teşkilatın 169. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alkaya, "Amacımız vatandaşımıza şefkatle yaklaşarak, huzur ve güven ortamı sağlamada demokrasiye inanan, ona sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, herkese eşit, tüm değerlerimizin korunmasında önemli bir polis teşkilatı olmaktır. Bizler huzur ortamının devamı için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerden biri olarak her zaman yanınızdayız. Bugüne kadar Manisa halkının bize vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ardından Polis Haftası kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra Vali Savaş başta olmak üzere protokol üyeleri, "Engelleri Aşan Polislerimiz" projesi kapsamında bir günlüğüne polis olan 30 engelliye düdüklerini verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndan polisler eşliğinde Manolya Meydanı'na yürüyen engelli polisler, güzergâh boyunca bilgilendirici broşür dağıttı, kimlik kontrolu yaptı. Manolya Meydanı kavşağında da sürücüleri durdurup ehliyet ve kimliklerini kontrol etti. CİHAN

Yorumlar