Manisa'da arıcılığın geliştirilmesi için eğitimler devam ediyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arıcılığın geliştirilmesi ve bu işle uğraşan üreticilerin daha bilinçli bir şekilde arıcılık yapması için eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da arıcılığın geliştirilmesi için eğitimler devam ediyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arıcılığın geliştirilmesi ve bu işle uğraşan üreticilerin daha bilinçli bir şekilde arıcılık yapması için eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin önemli geçim kaynaklarından birinin arıcılık olduğunu ve arı yetiştiriciliğine önem verdiklerini belirten İl Müdürü Hasan Çebi, “İlimizdeki arı koloni varlığımız 75 bin civarında olup bunun 70 bin civarı fenni kovandan oluşmaktadır. Yıllık yaklaşık 800 ton bal ve 15 ton civarında polen üretilmektedir.” dedi.

Arıcıların faaliyetlerini iyi yapabilmeleri için hem onlara hem de meyvecilere devamlı eğitim verdiklerini belirten Çebi, “İlkbaharın gelişiyle birlikte arıcılık çalışmalarımız meyve yetiştiricilerimizi de yakından ilgilendiriyor, çünkü meyve bahçelerinde polinasyonu sağlayan en önemli faktör arıdır. Her dekar meyve bahçesine bir kovanın yerleşmesini istiyoruz. Bu konuda arılar, meyve bahçelerinde hem verimi hem de kaliteyi önemli oranda arttırıyor. Bunun için meyvecilerimize, bahçelerinde arı kovanı bulundurmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Turgutlu ilçesine bağlı Dağmarmara köyündeki bir eğitim faaliyetini yerinde izleyen İl Müdürü Çebi, “İçinde bulunduğumuz bahçenin yan tarafında arı kolonileri mevcut. Buradaki iki üretim faktörünü birarada görmemizin en önemli özelliği, kiraz üretiminde hem verimin hem de kalitenin yüksek olmasını sağlamak ancak bu noktada ilaçlama konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Meyve bahçesinin zararlıları ve hastalıklarıyla mücadele ederken arılara zarar verilmekte. Bunun için de mutlaka çiftçilerimizin, arıların kapalı olduğu dönemlerde ve arılara zarar vermeyen ilaçlarla meyve bahçelerini ilaçlamaları gerekiyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar