Manisa’da 38 engelli bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı

Manisa’da 38 bedensel ve zihinsel engelli bir günlük askerlik yaptı. Engelli vatandaşlar, sembolik de olsa bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan düzenlene tören ile yemin eden 38 engelliye, terhis...

Google Haberlere Abone ol
Manisa’da 38 engelli bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı

Manisa’da 38 bedensel ve zihinsel engelli bir günlük askerlik yaptı. Engelli vatandaşlar, sembolik de olsa bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan düzenlene tören ile yemin eden 38 engelliye, terhis belgesi verildi.

    İl Jandarma Komutanlığı’nda 'Engelliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen törene Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile engelli askerlerin aileleri katıldı.

    Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Mercan, her Türk genci için askerliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi. Mercan, “Bir günlük bile olsa engelli gençlerimizde asker olması ve asker ocağında yer alması bizim için gurur verici bir olaydır. Bugün kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururu yaşıyoruz. Bu gençlerimiz kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır.” dedi.

    Konuşmanın ardından Türk bayrağı ve silah üzerine ellerine koyan engelli gençler, yemin etti. Yemin töreni sonrası arkadaşları adına konuşan Barış Ödül (23), "Asker olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizler temsili olarak bir gün bile olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadık. Ancak bir günlük bile askerlik yapmış olsak bile tüm hayatımız boyunca vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizlere görev verildiği takdirde de Türk ordusunda seve seve canımız pahasına görev yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

    Ardından engelli gençlere başta Vali Savaş olmak üzere protokol üyeleri, terhis belgesi verdi. Tören 38 engelli askerin, tören geçişiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar