Manisa'da 20 günde 200 kişi organ bağışladı

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan "Bağışla, Hayata Bağlan" isimli proje, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerine tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da 20 günde 200 kişi organ bağışladı

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan "Bağışla, Hayata Bağlan" isimli proje, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerine tanıtıldı. CBÜ Sağlık Yüksekokulunda görevli Doç. Dr. Dilek Özmen, proje kapsamında bütün Manisalıları organ bağışına davet etti.

Doç. Dr. Özmen ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nde görevli Uzm. Dr. Sema Savcı Etiz, Halk Sağlığı Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileriyle birlikte, proje kapsamında Mühendislik Fakültesi öğrencilerini organ bağışının önemi hakkında bilgilendirdi. Özmen, organ bağışında bulunan öğrencilerin formlarını doldurup bağış kartı verdi. Dilek Özmen, yaptıkları çalışmalarla 15-20 gün içinde 200’ün üzerinde vatandaşın organ bağışında bulunduğunu belirterek, “Bu çalışmalarımızda CBÜ Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerimizin, özverili çalışmalarıyla kısa süre içerisinde projenin tanıtımını yaparak, organ bağışı konusunda büyük katkıları oldu. 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes, Sağlık müdürlükleri veya hastanelere başvurarak organlarını bağışladığına dair bir belgeyi iki tanık önünde doldurup Doku ve Organ Bağış Kartı alabilir.” diye konuştu.

Organ bağışında bulunan Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hande Özer ise, “Ülkemizde organ nakli bekleyen birçok hastamızın olduğunu haberlerden, arkadaşlarımızdan öğreniyoruz. Sağlıklıyken organlarımı bağışlamak istedim.” dedi. İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Elif Aydın da, “Hasta yatağında bugün başkası organ beklerken yarın biz de o yatakta organ bekliyor olabiliriz. Onun için organ bağışında bulunuyorum ve arkadaşlarımın organ bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Meliha Özdemir ise şunları söyledi: “Organ bağışını duyan halkımız, sağlıklıyken kendi organlarını bağışlamaktan korkuyor. İnsan yaşamını yitirdikten sonra o organlar da yaşamıyor. Bunun bilincinde olmalıyız. Sağlıklıyken organ bağışında bulunalım, organ nakli bekleyen hastalarımıza şifa olalım.” CİHAN

Yorumlar