Manisa'da 147 milyon lira bütçeli Su ve Kanalizasyon İdaresi kuruldu

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte daire başkanlıkları ve kurulum işlemleri sürerken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kuruldu. Genel Müdürlüğün bütçesi 147 milyon...

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da 147 milyon lira bütçeli Su ve Kanalizasyon İdaresi kuruldu

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte daire başkanlıkları ve kurulum işlemleri sürerken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kuruldu. Genel Müdürlüğün bütçesi 147 milyon TL olarak belirlendi.

Müdürlüğün kurulmasıyla ilgili Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda, MASKİ Genel Kurulu düzenlendi. Toplantının ilk maddesinde MASKİ kadro cetvelleri teklifi görüşüldü. Teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Ardından idarenin kuruluş, görev, yetki ve yönetimine ilişkin yönetmeliği teklifi de oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, idarenin yönetim kurulu çalışma yönetmeliği de oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 mali yılı bütçe tasarısı teklifi görüşüldü. MASKİ’nin 9 aylık 2014 mali yılı bütçesi 147 milyon TL olarak belirlendi.

Mahalle statüsüne dönen belde ve köylerin elektrik borçları ile ilgili yapılandırma sürecinin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Belde ve köylerin elektrik borçları ile ilgili süre sıkıntısı yok. Borçlar yapılandırılacak.” dedi.

Gündemin 5’inci maddesinde, yeni tarifeler yönetmeliği hazırlanıncaya kadar, mevcut, merkez ve ilçe belediyelerince uygulanan su ve kanalizasyon tarifelerinin devam ettirilmesi teklifi de görüşüldü. Madde üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün oluşumunu tamamlayabileceği kasım ayına kadar mevcut sistemde devam edilmesinin uygun olacağı yönünde görüş bildirdi. Madde, oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, geçtiğimiz dönem projesi hazırlanan atık su arıtma tesisi ile ilgili bilgi de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Öncelikle arıtma tesisinin yapılması konusunu biliyorsunuz. Haziran ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ziyaretimizde bakanlık bünyesinde yapılacaktı. Ancak bakanlığın bütçesinde projemiz yer almadı. Temmuz ayında ek bütçeye alınıp alınamayacağı konusunda görüşme yapılacak. Eğer ek planlamaya koyulmayacaksa, projemizi geri çekip, bunu kendi imkanlarımızla yapalım düşüncesini ilgili müsteşarımıza ilettim. Bakanlıktan çıkacak kararı bekliyorum. Eğer ek bütçeye alınırsa bizim kredi başvurusu yapmamıza gerek kalmayacak. Onay çıkmazsa daha yüksek maliyetin Manisa halkına ve belediyeye çıkması söz konusu.” diye ifade etti.

Arıtma tesisi için İller Bankası’ndan kredi ve Çevre Bakanlığı’ndan hibe kredi alınması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi üzerinde bir açıklama yapan Başkan Ergün, “Bütün arıtma tesisi işleri artık Büyükşehir bünyesinde yapılacak. Projeler bize intikal ettiği anda MASKİ kapsamında yapacağız.” dedi. Açıklamanın ardından madde oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı sonunda MASKİ Denetim Kurulu asil üyeliklerine Sadık İrier ve Murat Metin, yedek üyeliklere de Halil Kaya ve İbrahim Elden seçildi.

CİHAN

Yorumlar