Manisa Yunt Dağı'na doğa sporları merkezi kurulacak

Manisa İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Hayrullah Solmaz, Yunt Dağı bölgesinde doğa sporları merkezi kurulacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Yunt Dağı'na doğa sporları merkezi kurulacak

Manisa İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Hayrullah Solmaz, Yunt Dağı bölgesinde doğa sporları merkezi kurulacağını bildirdi. Projenin hayata geçirilmesiyle doğa sporlarının Manisa’da daha gelişeceğini ifade etti.

Manisa Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Orhan Güzel, 16 doğa sporları temsilciyle birlikte İGM Başkanı Solmaz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Özmekik'le İGM’de biraraya geldi. Güzel, burada kulübün hazırlamış olduğu projeyi tanıttı. Heyecan verici olduğunu dile getiren Solmaz, projenin Manisa ve Yunt Dağı'nın tanıtımı ve gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kulüp Başkanı Güzel’in kendilerine çok ciddi bir çalışma ile geldiğini belirterek, “Biz de istedik ki Manisa’da doğa sporları ile uğraşan diğer kulüplerimizi de bu projeye dahil edelim, onların da fikirlerini alalım. O yüzden bugün burada sizlerin ve projeyi en iyi şekilde yürüteceğine inandığım Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürümüz'ün de olmasını istedik. Bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmek için gerek İl Müdürlüğümüz gerekse Özel İdare olarak elimizden gelen neyse yaparak çalışmalarımıza başlayacağız. İşin projelendirme kısmını İl Müdürlüğümüz yürüterek.” dedi.

Orhan Güzel ise şunları söyledi: “Uzun süredir yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde, ilimizde en uygun bölgenin Yunt Dağı olduğunu gördük. Osmancalı köyümüzün hemen üst tarafında, Hazine'ye ait yaklaşık 200 dönümlük bir arazinin, doğa sporlarının yapılabilmesi için uygun olduğunu gördük. Bu arazinin Hazine'ye ait olması, bizler için sevindirici bir nokta oldu. Eğer güzel bir tesisle adı geçen alanı doğa sporları için hazırlarsak, ben inanıyorum ki bu bölge için çok büyük faydası olacak. Bütün doğa sporları kulüplerimizin faydalanacağına inandığımız bu alanda her hafta yapılacak aktivitelerle bölge halkına da ciddi bir gelir sağlanacağına inanıyoruz.” CİHAN

Yorumlar