Manisa Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hayırseverlerden destek bekliyor

Manisa Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesi bünyesinde hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 12 küvöz sayısının 30'a yükseltilmesi için hayırseverlerden destek bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hayırseverlerden destek bekliyor

Manisa Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesi bünyesinde hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 12 küvöz sayısının 30'a yükseltilmesi için hayırseverlerden destek bekliyor. Hastane bünyesinde yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen ünitenin görevlileri, küvöz sayısını arttırmak için kolları sıvadı. Hastane Müdürü Muzaffer Balsoy ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Dr. Hese Coşar, ünite hakkında bilgi verdi.

Müdür Balsoy, ünitenin 450 bin lira harcanarak hizmete girdiğini söyledi. Sekizi ikinci ve dördü birinci basamak olmak üzere 12 küvöz bulunduğunu aktaran Balsoy, bir yenidoğan uzmanı ve 15 hemşirenin görev yaptığını bildirdi. Ayda ortalama 65 yenidoğanın hasta yatış çıkış yaptığını kaydetti. Dr. Coşar ise ünitenin kapasitesi yeterli olmadığından bazı bebekleri İzmir'e gönderdiklerini belirterek, “Şu anda tam kapasite hizmet veriyoruz. Bazı hastaları, yerimiz olmadığı için İzmir'e sevk etmek durumunda kalıyoruz. Bunun için 12 küvözlük kapasiteyi, 30'a yükseltmeyi hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı ile gerekli girişimlere başladık ancak hayırseverlerimizin de bu konuda desteğine ihtiyacımız var.” dedi. CİHAN

Yorumlar