Manisa Yeni Genç Akademi Derneği açıldı

Manisa'da, Eğitim Gönülleri Derneği'nin katkılarıyla kurulan ve üniversite öğrencilerine hitap edecek olan Manisa Yeni Genç Akademi Derneği törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Yeni Genç Akademi Derneği açıldı

Manisa'da, Eğitim Gönülleri Derneği'nin katkılarıyla kurulan ve üniversite öğrencilerine hitap edecek olan Manisa Yeni Genç Akademi Derneği törenle açıldı. Açılışa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Süheyla Sürücüoğlu, Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Ülker Ercoş ve çok sayıda davetli katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Sürücüoğlu, Yeni Genç Akademi Derneği'nin kurulmasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, “Emeği geçenlere teşekkür ederim. Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı biraraya getiren bir oluşum. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenme felsefesini ne kadar benimsediklerini gösteriyor. Yaşamın her alanında kişisel gelişimi ve öğrenmeyi arttırmaya yönelik bir oluşum. Hayırlı olsun." dedi. Manisa Yeni Genç Akademi Derneği Başkanı Melek Varol ise gelişen dünyada gelişime ayak uydurmuş, gelişime ve paylaşıma açık, sosyal ve mesleki alanlarda kendini geliştirmiş bireylere duyulan ihtiyacın artmasının, böyle kurumların önemini ortaya koyduğunu söyledi. Varol, derneğin üniversite öğrencilerini, almış oldukları eğitimleri uygulamaya teşvik vermek, destekleyici etkinlikler yapmak ve bu doğrultuda gerekli eğitimleri düzenlemek amacıyla kurulduğunu ifade ederek, "Kadının gelişimi, bağımsızlığı, özgürlüğü kendisinden gelmelidir. İlk olarak kendisini bir obje olarak değil, kişilik olarak ortaya koymalıdır. Biz de hayatlarının belirli bir kısmından sonra yetişmeye, vizyon kazanmaya çalışan kadınların, daha üniversite öğrencisiyken kendilerini yetiştirmelerine yardımcı olmayı, yaşamlarının her sahasında kullanabilecekleri liderlik vasıflarıyla donatmayı, onları eğitilen değil, eğiten olmaya hedefleyen bir oluşuma öncülük etmek istedik. Merkezimiz, üniversiteli kız öğrencileri hak ve sorumluluklarının bilincinde olarak harekete geçirmek, kendilerini tanımaları için cesaretlendirmek, hayatlarının her alanında başarıya ulaştıracak desteği sağlamak, akademik ve sosyal yaşamda konumlarını güçlendirmek misyonunu taşımaktadır. İşte biz bütün bir yılı farkındalık kazanmaya istekli, bu yola gönül veren arkadaşlarımızla derneğimizde geçireceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar