Manisa Şehir Hastanesi'nin yapımına dört aydır başlanamadı

Manisa'da, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı şehir hastanesi için geçen yaklaşık dört aylık süreç içerisinde çalışmalara başlanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Şehir Hastanesi'nin yapımına dört aydır başlanamadı

Manisa'da, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı şehir hastanesi için geçen yaklaşık dört aylık süreç içerisinde çalışmalara başlanmadı. Hastanenin yapılacağı, Adnan Menderes Mahallesi'ndeki belediyeye ait eski şantiye alanında, MHP Milletvekili Erkan Akçay ve İl Başkanı Tanju Balatlı incelemede bulundu. Akçay, temsili olarak 1 Aralık 2013 tarihinde temeli atılan hastanenin yapımına ne zaman başlanacağının bilinmediğini belirterek, "Şehir hastanesi. yoksa ayakkabı kutusu hastanesi mi oluyor?" dedi.

Hastanenin yapılacağı alanda herhangi bir çalışma olmadığını söyleyen Milletvekili Akçay, “Bir iş makinesi. çalışmasa bile burada dursa çalışıyormuş izlenimi verebilirdi ancak hayal kırıklığına uğradım. Manisa, şehir hastanesi konusunda hüsrana uğradı. Manisa artık 10 yıldır şehir efsanesine dönüşen, yatak sayısını 450'den başlatıp 568'e çıkararak kararsızlıklar içinde yapımına başlanmayan hayali bir şehir hastanesine sahip. Bu hastanenin temeli, 1 Aralık 2013 tarihinde görkemli bir şekilde atıldı. Aradan bunca zaman geçti, bu süre zarfında alana bir çivi bile çakılmadı. Ortada sadece boş arazi ve bir temel var. Kafalarda artık şüphe oluşmaya başladı.” diye konuştu. Ön fizibilite raporuna göre hastanenin maliyetinin 123 milyon lira olduğuna dikkat çeken Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son Manisa mitinginde 283 milyon liraya mal olacağını söylediğini hatırlattı. Akçay, "Ayrıca hastanenin temel atma töreninde yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı, bu hastanenin 480 milyon liraya mal olacağını söyledi. Bu hastanenin maliyeti, ihale bedeli nedir? Alana asılmış levhada ise ihaleyle ilgili kaça mal olacağı, inşaatın ne zaman başlayacağı veya biteceğiyle ilgili bilgiler yoktur. Neden yok? İddia ediyorum, bu hastanenin projesi yok. Varsa masaya koysunlar görelim. Projesi olmayan bir hastaneyi ihale etmişlerdir. Projenin finansmanı bile yok, yani ortada hiçbir şey yok. Olan sadece göstermelik olarak atılan bir hastane temeli.” dedi. CİHAN

Yorumlar