Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi kalitesini belgeleyecek

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, İngiltere The Quallty Network For Inpatient Child and Adolescend Mental Healty Services (QNIC) kalite ağına katılmak için başvurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi kalitesini belgeleyecek

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, İngiltere The Quallty Network For Inpatient Child and Adolescend Mental Healty Services (QNIC) kalite ağına katılmak için başvurduğunu açıkladı. Başhekim Ahmet Ayer, bu kapsamda QNIC yetkililerinin hastanelerine ilk ziyareti yaptığını söyledi.

Türkiye'deki kamu hastaneleri arasında bu konuda ilk olduklarını vurgulayan Ayer, 786 yatak kapasitesiyle 12 il ve 13 milyon nüfusa hizmet verdiklerini bildirdi. Hastane bünyesinde yer alan Çocuk ve Ergen Psikiyatri Servisi'nin, devlet hastaneleri içinde ilk ve en büyüğü olduğunu, sağlıkta kalite standartları doğrultusunda 2007 yılından beri hizmet verdiklerini kaydetti. Hizmet kalitesinin, eğitimlerin standardizasyonunun ve emsallerinin bulundukları konumun daha net görülebilmesi için İngiltere'de 2001 yılından bu yana yürütülen QNIC Kalite Ağı'na katılmak istediklerini aktaran Başhekim Ayer, “Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı'ndan 16 Temmuz 2012 tarihinde aldığımız izin neticesinde, QNIC ekibinin ilk ziyaretini aldık. QNIC, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları yataklı birimlerinin kalite standartlarını geliştirmek için kurulmuş bir kalite ağıdır. QNIC'e bağlı dört ülkede toplam 11 klinik, döngüsel bir denetim ağıyla değerlendirilmektedir. Ülkemizde, hastanemiz kliniği dışında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi kliniği de bu ağ kapsamındadır.” dedi. CİHAN

Yorumlar