Manisa İl Sportif Turizm Kurulu kuruldu

Manisa’da, turizm amaçlı sportif faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla İl Sportif Turizm Kurulu oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
Manisa İl Sportif Turizm Kurulu kuruldu

Manisa’da, turizm amaçlı sportif faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla İl Sportif Turizm Kurulu oluşturuldu. Kurul, ilde turizm amaçlı sportif faaliyette bulunmak isteyenlerin taleplerini inceleyecek, yeterlilik belgesi düzenleyecek, gerekli çalışmaları yaparak denetimi sağlayacak.

Manisa İl Sportif Turizm Kurulu, ilk çalışma ve değerlendirme toplantısını Vali Yardımcısı Mehmet Yüce başkanlığında yaptı. Burada konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü ve İl Sportif Turizm Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Karaköse, bakanlığın çıkardığı Turizm Amaçlı Spor Faaliyetler Yönetmeliği çerçevesinde ilde bir kurul oluşturulduğunu söyledi. Amacının Manisa’da yapılacak turizm amaçlı sportif faaliyetlerin bir disiplin altına alınması olduğunu dile getiren Karaköse, “Aynı zamanda ilimizdeki sportif turizm çeşitlerinin arttırılması, bunun teşvik edilerek altyapı çalışmalarının hayata geçirilmesi amaçlanıyor. İlimizde bu kurul kurulmadan önce çeşitli gruplar tarafından çalışmalar yapılıyordu. Kurul sayesinde çalışmalar planlı bir şekilde yapılacak.” dedi.

Çalışma yapan gruplarla birlikte eylem planı hazırlayacaklarını aktaran İl Müdürü Karaköse, “Manisa’daki çalışmaları daha hızlı ve uygulanabilir hale getirmek istiyoruz. Manisa’da faaliyet gösteren grupların olduğu bir envanter çalışması yapacağız. Envanterin yapılmasıyla birlikte altyapıları düzenleyeceğiz. Envanter çalışmalarını 2014’ün ilk çeyreğinde bitirmeyi planlıyoruz. Profesyonel bir harita tabanı hazırlayacağız. Spil Dağı’nda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Sportif faaliyetleri burada daha fazla gerçekleştirmek için projeler üretebiliriz. Kırsal turizmi, sağlık turizmi gibi alanlarda birlikteliği sağlayacağız. Bunun için neler yapabileceğimizi ele alıyoruz. Bütün bunları planlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu çalışmalar, Manisa Valiliği öncülüğünde gerçekleşecek. Eylem planını birlikte geçirirsek, Manisa’nın birçok yerinde sportif amaçlı turizm alanlarının oluşturulduğunu göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Manisa’nın sportif turizm alanı bakımından zengin olduğunu da kaydeden Erdinç Karaköse, koordineli hareket edildiği zaman şehrin önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. İlin doğa sporları, trekking, yamaç paraşütü, dağ bisikleti gibi birçok sportif amaçlı turizm alanına sahip olduğunu ifade ederek, “Bunların bir kısmı fiilen yapılıyor. Manisa’ya kazanç getirecek, il dışındakilerin gelmesini sağlayacak altyapı çalışmaları yapacağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar