Manisa demokrasi nöbeti

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar Manisa ve ilçelerinde demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Manisa demokrasi nöbeti
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar Manisa ve ilçelerinde demokrasi nöbetini sürdürdü.

Manisa il merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlardaki yerini aldı. Demokrasi nöbetinde darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Kur'an Kerim okundu. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini sallayarak, çalınan şarkılara ve marşlara eşlik etti.

Meydanda kurulan sahneden vatandaşlara hitap eden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, bugün İstanbul Yenikapı'da yapılacak mitinge destek olmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak büyük organizasyona tüm vatandaşları davet etti.

Baybatur, yarın İstanbul'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehit Mitingi" ile yurt genelinde tutulan demokrasi nöbetlerinde "final yapılacağını" belirterek, şunları kaydetti:

"Manisa'daki 17 ilçemizle birlikte bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. AK Partili ve diğer belediyeler Manisa merkezde yapılacak olan final mitingine gelmeleri için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladık. Cumhuriyet Meydanı'nda, Manisa Valiliği şemsiyesi altında Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ciddi bir çalışma yapıldı. Nasıl ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da, AK Parti Genel Başkanı, Başbakanımız Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağı bir organizasyon yapılacak. Ben inanıyorum ki yarın Manisa'da da valimiz, siyasi partilerin milletvekilleri, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyelerimiz, zaten burada nöbette, ilçe belediye başkanlarının da yarın burada olacaklarını düşünüyorum."

10 bin adet Türk bayrağı dağıtılacak

Baybatur, yarınki etkinlikte hiçbir siyasi partinin öne çıkmayacağını vurgulayarak, "AK Partililer, CHP'liler, MHP'liler farketmez, valilik tarafından da kimsenin buraya siyasi partisinin bayrağı ile gelmemesi isteniyor. Bizim de ricamız bu şekildedir. Burada Türk bayrağı olacak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin o güzel bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. Bununla ilgili olarak Şehzadeler Belediyemiz 10 bin civarında bayrak hazırladı. Yarın vatandaşlarımıza dağıtacaklar. Alanda Türk bayrağının dışında başka bir bayrak olmayacak inşallah." dedi.

Demirci

Manisa'nın Demirci ilçesinde Çereşe Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam etti.

Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Belediye Başkanı Selami Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde FETÖ protesto edildi. Belediye Başkanı Selçuk ve Kaymakam Kantay birer konuşma yaptı.

15 Temmuz tarihinden bu yana devam eden Demirci'nin Çereşe Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan 63 yaşındaki Esma Şen, 31 yaşındaki engelli kızı Azime ile nöbete destek verdi.
AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, engelli kızıyla birlikte demokrasi nöbetine katıldığı için Şen'i tebrik ederek, "Sizin gibi cesur yürekli insanlar olduğu sürece millet eğilmez, Türkiye yenilmez." dedi.

Engelli kızını her gün demokrasi nöbetine götürüp getiren anne Esma Şen de :

"Cumhurbaşkanımızı Allah korusun. Rabbim devletimize, milletimize huzur versin. Ülkemize, devletimize kastetmek isteyen hainleri lanetliyor, kınıyoruz. Huzurumuzu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Kızım Azime ile birlikte demokrasi nöbetlerine gelerek meydanlardayız." diye konuştu.

Esma Şen, 2014 yılından Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından yılın annesi seçilmişti.

Turgutlu

Turgutlu İlçesinde, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için başlatılan ‘demokrasi nöbeti’ sürdü.

Çok sayıda ilçe sakini, havanın kararmasıyla ellerindeki Türk bayraklarıyla eski adıyla 50.Yıl Alanı olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda toplandı.

Demokrasi nöbetinde Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Vatandaşlar alanda kurulan dev ekranlarda FETÖ'nün darbe girişimini anlatan videoları izledi.

Kaymakam Turan, "Allah'ın izni ve milletimizin azmiyle her türlü güçlüğü yenerek aydınlık geleceğe hep birlikte ulaşacağız. Çoluk çocuk demeden meydana koşan ve demokrasiye sahip çıkan Turgutlu halkıyla gurur duyuyorum'' ifadelerini kullandı.

Meydanda ilçe müftülüğü tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu, lokma dağıtıldı.

Yorumlar