Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine Karayolları'ndan onay

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden onay çıktı. Başkan Cengiz Ergün, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ederek şehrin çözülmesi gereken acil sıkıntıları...

Google Haberlere Abone ol
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine Karayolları'ndan onay

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden onay çıktı. Başkan Cengiz Ergün, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ederek şehrin çözülmesi gereken acil sıkıntıları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ergün, yeni otogar kavşağıyla birlikte beş ilçeye yapılacak köprülü kavşak ve çevre yolunun düzenlenmesini konuştuklarını bildirdi.

Başkan Ergün, inşaatı tamamlanan otogarın ön kısmına yapılacak kavşakla birlikte ilçelere yapılacak kavşaklar, çevre yolunun peyzaj ve aydınlatma çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Çevre yolu güzergahı olmasının yanısıra İstanbul-İzmir ve Turgutlu-Ankara güzergahlarının da yapılacak kavşağa bağlanacağını belirterek, "Burayla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bir çalışması olmuştu. Bizim de fikirlerimizin örtüştüğü bir çalışmayı ortaya çıkarmak istiyoruz. Orayla ilgili istediğimiz bazı hususlar vardı. En kısa zamanda sonuçlanacağını düşünüyoruz. Tabii öncelikle garaj önüne yapılacak olan kavşak projesinin, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması gerekiyor. Çözüme yakınız.” dedi.

RAYLI SİSTEM GARAJA BAĞLANACAK

Manisa'da hafif raylı sistemle ilgili çalışmaları olduğunu da hatırlatan Başkan Ergün, "Karayolları Bölge Müdürümüz'e yaptığımız ziyarette, bu husus hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Raylı sistemi garaja da bağlamak istiyoruz. Bu noktada ortak bir çözüm bulunacak. Garaj kavşağı onayının ardından orada hemen kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. Vatandaşı da mağdur etmeden bu konunun çözümünü sağlayacağız. Süreci en hızlı şekilde yürütmek istiyoruz." diye konuştu.

Ziyarette görüşülen diğer bir hususun da ilçelere yapılacak olan köprülü kavşaklar olduğunu ifade eden Cengiz Ergün Turgutlu, Salihli, Saruhanlı, Alaşehir ve Ahmetli'ye kavşak düzenlemeleri ve transit karayolu alt geçitlerinin kendileri tarafınzdan yapılması hususunda Karayolları ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Bu projelerle hem trafik kazalarının önüne geçmek hem de Ankara-İzmir yolunun ikiye böldüğü bu ilçeleri birleştirmek ve daha fazla yeşil alanla yayalaştırılmış alan kazandırmak amacında olduklarını belirterek, "Projeleri Karayolları'nın standartlarına uygun olarak, bizim amaçlarımıza da hizmet edecek şekilde yapacağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar