Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Büyükşehir olan Manisa’da belediye meclisi toplantısının ilki, Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Büyükşehir olan Manisa’da belediye meclisi toplantısının ilki, Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Burada konuşan Başkan Ergün, meclis üyelerini tebrik ederek, “Beş yıllık sürede, huzurlu bir şekilde Manisa’ya yapılacak olan her türlü hizmet için ortak kararlarda buluşarak güzel hizmetlere imza atarız.” dedi. Mecliste bir büyükşehir belediye başkanı, 17 ilçe belediye başkanı ve 70 meclis üyesi olmak üzere toplam 88 kişi bulunuyor. AK Parti’den 46, MHP’den 35, CHP’den 7 meclis üyesi yer alıyor. Akhisar’da AK Partiden belediye meclis üyesi seçilen fakat ardından istifa eden Feza Yavuzkasap MHP’ye geçti. Böylece MHP’nin üye sayısı 35’e yükseldi. Belediye meclisinde AK Parti Yunusemre’den Şule Uygur ve Soma’dan Melik Doğru, MHP Salihli’den Zehra Tiryaki ve Turgutlu’dan Hayriye Hızal Kaygısız olmak üzere dört kadın üye bulunuyor.

Manisa’nın ilk defa büyükşehir olmasıyla beş sene boyunca bu meclis salonlarında şehre hizmet edeceklerini belirten Ergün, “Bir seçim yaşanmıştır. Üzüntülü, sıkıntılı günler geçmiştir. Artık geçmişe dönüp bu konularda ilgili değerlendirmelerle uğraşacak zamanımız yok. Artık hizmet noktasında çalışmalıyız. Manisa’nın önünü açacak, Manisa’yı iyi noktalara getirecek her türlü hizmetin arkasında hep beraber dururuz. Bundan hiç kuşkum ve şüphem yok.” şeklinde konuştu. Demokrasi içinde bir süreç yaşandığını ifade ederek, “Herkes kendi siyasi partisi doğrultusunda görüşlerini söyleyecektir ancak bir masa etrafında istişare yaparak hizmet yapabiliriz. Çok güzel hizmetleri oybirliğiyle yaparız. Bir aileyiz, bu aile içinde sağlık ve huzurla Manisa’da yaşayan 1 milyon 360 bin nüfusa hizmet götüreceğiz.” dedi.

Ardından yapılan seçimde meclis birinci başkan vekilliğine AK Parti’den Zülfikar Gürcan, ikinci başkan vekilliğine Recep Cimat getirildi. CİHAN

Yorumlar