Manisa 19 Mayıs Stadı’nda maç oynanmasına izin verildi

Manisa İl Güvenlik Kurulu, 19 Mayıs Stadı’nda maç oynanmasına izin verdi. Proje ve yatırımlardan sorumlu Manisaspor Yönetim Kurulu Üyesi Bora Çaylan, aylardır kamuoyunu meşgul eden bir konunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa 19 Mayıs Stadı’nda maç oynanmasına izin verildi

Manisa İl Güvenlik Kurulu, 19 Mayıs Stadı’nda maç oynanmasına izin verdi. Proje ve yatırımlardan sorumlu Manisaspor Yönetim Kurulu Üyesi Bora Çaylan, aylardır kamuoyunu meşgul eden bir konunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Çaylan, MFK Mimarlık İnşaat tarafından stadyumda yapılan denemeler sonucunda hazırlanan deprem güvenlik raporunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulduğunu, onay verildiğini bildirdi. Çaylan, 2006-2008 yılları arasında bölüm bölüm devam eden stat inşaatının güncel yönetmeliklerle yapıldığını, ölçümlerde çıkan değerlerin de standarttan daha iyi göründüğünü ifade etti.

İl Güvenlik Kurulu toplantısında, 19 Mayıs Stadı’nın yapısal konularının ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanan deprem güvenlik testi raporunun değerlendirildiğini aktaran Çaylan, “Statta maç oynanmasına onay verildi. Manisaspor Kulübü, Türkiye’de maçların oynandığı statlar konusunda bu onayı alan ilk kulüptür. Bu testlerin gerçekleştirilmesinde kulübümüze çözüm ortağı olan MFK Mimarlık İnşaat’a teşekkür ederiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar