Mandalina üreticisinin cebine iki yılda 11 milyon lira girdi

İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandalina üretici birliği sayesinde yılda 5 milyon 500 bin liranın üreticinin cebine fazladan girdiğini söyledi. İkinci yılını tamamlayan Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği’nin 2013-2014...

Google Haberlere Abone ol
Mandalina üreticisinin cebine iki yılda 11 milyon lira girdi

İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandalina üretici birliği sayesinde yılda 5 milyon 500 bin liranın üreticinin cebine fazladan girdiğini söyledi.

İkinci yılını tamamlayan Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği’nin 2013-2014 faaliyet raporu üyeler tarafından oy birliğiyle onaylandı. Genel kurula katılan Belediye Başkanı Tunç Soyer, soğuk hava deposunun yeni sezona yetiştirileceğinin müjdesini verdi. Birlik yönetimi, üyelere bu yıl üretimine başlamayı planladıkları mandalina kurusu ve tozunun tadımını gerçekleştirdi.

Seferihisar halkının en büyük geçim kaynağı olan mandalinayla ilgili olarak, belediye öncülüğünde kurulan Mandalina Üretici Birliği 2. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Faaliyet raporu, Mandalina Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş ve yönetim kurulu üyelerinin sunumlarıyla aktarıldı. Rapor, üyeler tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Genel Kurula katılan Belediye Başkanı Soyer, "İlçemizde yılda 55 bin ton mandalina işleniyor. Kilo başına en az 10 kuruş eklendiği düşünüldüğünde ilçemize bu yıl mandalinadan 5 milyon 500 bin lira fazla girdiğini görüyoruz. Bu iki yılda 11 milyon liraya denk geliyor. Üreticimiz malını kendi işliyor, pazarlıyor bu sayede daha fazla kazanıyor. Soğuk hava deposunu bu yıl içerisinde tamamlıyoruz. Malımız daha uzun süre korunabilecek. Bu mandalinanın pazarlama kabiliyetini arttıracak, fiyatını yükseltmemizi sağlayacak. Eksik kasalarımız vardı bunları da tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl birlik biraz daha ayağa kalkmış ve daha da güçlenmiş olacak." dedi. CİHAN

Yorumlar