Manço ailesinden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sevilen sanatçı Barış Manço’yu unutmadı, unutturmadı.

Google Haberlere Abone ol
Manço ailesinden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sevilen sanatçı Barış Manço’yu unutmadı, unutturmadı. 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla yapılan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ni, ölümünün 15. yılında çocukların Manço abisine ayıran Büyükşehir, aynı zamanda ‘’Bence Barış Manço’’ canlı performans, kısa film ve kompozisyon yarışması düzenliyor. İstanbul’da Manço ailesine konuk olan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, konuyla ilgili aileye bilgi verdi. Ölümsüz sanatçının eşi Lale Manço ile oğulları Batıkan ve Doğukan, Barış Manço’nun anısına verdiği değer nedeniyle Büyükşehir’e teşekkür etti.

Daire başkanı Fidan ile halkla ilişkiler personeli Mine Pir Kazan ve Ümran İnal, İstanbul Kadıköy’deki Barış Manço 7’den 77’ye Doludizgin Barış ve Sevgi Derneği’nde Manço ailesine konuk oldu. Efsane sanatçının eşi Lale Manço ile oğulları Batıkan ve Doğukan Manço tarafından ağırlanan Fidan, görüşmenin ardından yine Kadıköy Moda’da müzeye dönüştürülen Barış Manço Evi’nde sanatçının kullandığı piyano, müzik aletleri ve özel eşyalarının sergilendiği odaları dikkatle inceledi.

ŞENLİĞİN ANA TEMASI MANÇO

Fidan ile beraberindekilere evi gezdiren Batıkan ve Doğukan Manço, çocukluklarının bu evde babaları Barış Manço ile birlikte geçtiğini anlattı. Hatıraların canlandığı Barış Manço Evi’nde Lale Manço ve oğullarıyla sohbet eden Fidan, kendilerini samimi bir atmosferde misafir etmelerinden dolayı teşekkür etti. Fidan, Büyükşehir’in her yıl 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla gerçekleştirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği-Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın bu yılki ana temasının Barış Manço olacağını anlattı.

BENCE BARIŞ MANÇO YARIŞMASI

Büyükşehir’in 23 Nisan etkinliği öncesinde ‘’Bence Barış Manço’’ sloganıyla canlı performans, kısa film ve kompozisyon yarışması başlattığını hatırlatan Fidan, yarışma programına yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti. Ayrıca şenlik boyunca sevilen sanatçı Barış Manço’yu ve eserlerini, bir zamanlar onun Adam Olacak Çocuk programıyla büyüyen yetişkinlerin yanı sıra onu görmedikleri halde çok seven bugünün çocuklarıyla buluşturacakları bilgisini verdi.

MANÇO AİLESİ PROGRAMA KATILACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fidan’a verdiği bilgiler için teşekkür eden Lale Manço ile oğulları Batıkan ve Doğukan, Barış Manço için Büyükşehir’in düzenlediği yarışma ve 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nin ana teması olarak belirlenmesinden duydukları memnuniyeti iletti. Bunun kendilerini çok duygulandırdığını ve Türkiye genelinde bu kadar geniş çaplı bir etkinliğin sadece Kocaeli’nde yapıldığını ifade eden Manço ailesi, Büyükşehir’e teşekkür etti, etkinliklere katılarak destek vermek istediklerini söyledi.

WWW.BENCEBARİSMANCO.COM

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Bence Barış Manço’’ sloganıyla başlattığı canlı performans, kısa film ve kompozisyon yarışmasına başvurular devam ediyor. www.bencebarismanco.com internet adresinden başvuruların yapılabildiği yarışmada son başvuru tarihi 14 Mart 2014 olarak belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Halk Bankası işbirliğiyle yapılan yarışmaya Kocaeli’de öğrenim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencileri katılabiliyor. Yarışma müzik, taklit, kısa film ve kompozisyon kategorilerinde olacak. Çocuklar müzik kategorisinde vokal ya da enstrüman dalında Barış Manço’nun bir parçasını seslendirecek. Taklit kategorisinde ise sanatçıyı çeşitli yönleriyle taklit edecek.

İKİ KİŞİLİK DİSNEYLAND GEZİSİ

Yarışmanın sonuçları 19 Mart Çarşamba günü açıklanacak. Müzik, enstrüman, taklit, kısa film ve kompozisyon dalında birincilere iki kişilik Paris Disneyland gezisi, mansiyonlara ise bir adet dizüstü bilgisayar ödülü verilecek. Müzik ve taklit dalında ödül alan öğrenciler canlı performanslarını 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali- Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda sergileyecek.
CİHAN

Yorumlar