Manavgat'ta ormanlık alanlardan kaçak ağaç kesimi sona erdi

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, ilçede 2013 yılı içinde kaçak kesim olayının gerçekleşmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta ormanlık alanlardan kaçak ağaç kesimi sona erdi

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, ilçede 2013 yılı içinde kaçak kesim olayının gerçekleşmediğini söyledi. Ormanlık alanlardan kaçak kesimlerin geçmiş yıllarda kaldığını belirten Hacıoğlu, kaçak kesimlerin önüne geçilmesinde insanların son 10 yıl içinde ormanları koruma bilincinin yerleşmesinin etkili olduğunu kaydetti.
Manavgat'ta ormanları gençleri ve yeni fidan dikimleriyle ilgili bilgilendirme yapan Hacıoğlu, "Kaçak ağaç kesimi geçmiş yıllara ait söylem. Halkımız ormanların korunması konusunda geçmiş yıllara göre daha bilinçli. Manavgat'ta geçen yıl kaçak ağaç kesimi olmadı." dedi.
Geçen yıl ilçede 70 bin değişik türde fidan dikimi gerçekleştirdiklerini anlatan Hacıoğlu, bu sene 30 bin fıstık çamı, harnup(keçiboynuzu) defne ve çam fidanı dikimi yapacaklarını kaydetti.
Manavgat'ın dört bir yanı orman olduğun için çalışmaları genelde fidan dikimi yanı sıra gençleştirmeye yönelik yaptıklarını belirten Hacıoğlu, genelde ormanlık alan oluşturmalarının farklı ağaç türleriyle Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde daha yaygın olduğunu ifade etti.
Öteyandan Manavgat Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, geçen yıl bölgede 148 bin adet fidan dikimi yaptıklarını, bu senede aynı dikimi gerçekleştireceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar