Manavgat'ta okullar polis gözetiminde

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Anne Gözün Arkadan Kalmasın' projesiyle okul önlerine kötü niyetli kişiler ile uyuşturucu tacirlerini yaklaştırmıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta okullar polis gözetiminde

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Anne Gözün Arkadan Kalmasın' projesiyle okul önlerine kötü niyetli kişiler ile uyuşturucu tacirlerini yaklaştırmıyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokolle, 24 okulu sabah, öğle ve okul çıkışında sıkı kontrol altına aldı.

Proje kapsamında 24 okulda bir erkek bir bayan olmak üzere 48 polis memuru görev yapıyor. Okul yöneticileri, görevli polislerle irtibat halinde bulunarak okul önlerine kötü niyetli kişilerin yaklaşmasının önüne geçiliyor. Protokol kapsamında okul giriş ve çıkış saatlerinde okul servisleri görevli polis memurları tarafından günlük denetleniyor.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, projenin hedefinin okul önlerinde oluşabilecek kötü bir olay ve suç unsurunu meydana gelmeden önlemek olduğunu kaydetti.

24 okulda görev yapan 48 bay ve bayan polis memurunun öğrencilerin ağabeyi ve ablaları olduklarını belirten Taşkıran, okul önlerinde öğrencileri rahatsız eden kişilerin hızlı bir şekilde etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Proje sayesinde kavgacı gençler, öğrencilere laf atanları ve uyuşturucu tacirlerinin okul önlerine yaklaştırmadıklarını belirten Taşkıran, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nun(MYO) gece eğitimi vermesi nedeniyle öğrencileri rahatsız edecek muhtemel olaylara karşı okul çıkışında önlem aldıklarını kaydetti. Taşkıran, "Projemizle Manavgat'ta okul önlerine öğrencileri rahatsız edecek gruplar, kötü niyetli kişiler ve uyuşturucu tacirlerinin yaklaşmasının önüne geçtik. Hedefimiz çocuklarını eğitim ve öğretim için gönderen annelerin gözyaşı dökmesinin önüne geçmek. Bağımlılık oluşturacak madde kullanımının önüne geçmek. İyi niyetli görünüp öğrencileri kandırmayı planlayanları okul önlerine yaklaştırmamak. Okul çıkışında öğrenci kavgalarını önlemek " diye konuştu.

Taşkıran, projenin en önemli ayağını anne ve babaların oluşturduğunu, okula gönderdikleri çocuklarını mutlaka derse girip girmediğini evden çıktıktan sonra okula gidip gitmediğini takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar