Manavgat'ta Botanik Park Projesi'yle ekoturizm canlanacak

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, Sorgun'a yapacakları botanik park ile bölgede ekoturizmi canladıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta Botanik Park Projesi'yle ekoturizm canlanacak

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, Sorgun'a yapacakları botanik park ile bölgede ekoturizmi canladıracaklarını söyledi. Başkan Sözen, botanik projesinin aynı zamanda Manavgat'a nefes verdireceğini kaydetti.

Şükrü Sözen, Sorgun-Kemer arasındaki yolun güneyinde kalan ve Manavgat Belediyesi'nin talebi üzerine hazine adına tescili gerçekleşen yaklaşık 84 bin metrekarelik alanı botanik park olarak projelendirdiklerini kaydetti. Yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekecek projenin kente nefes aldırıp hayat vereceğini belirten Sözen, nesli tükenmekte olan bitki türleri ve özellikle Akdeniz bitkilerinin korunarak koleksiyon şeklinde sunulması hedeflenen çevreci projede elektriğin de yerinde üretileceğini ifade etti.

Botanik Park Projesi'nin Avrupa Birliği (AB) fonlarından desteklenebilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı ve en kısa sürede başvuru yapılacağını açıklayan Sözen, şunları söyledi: "Çevreci belediyecilik anlayışımızı yeni dönemde sürdüreceğiz. Geleceğimizin Manavgat'ını hem kaliteli hem de doğayı koruyarak şekillendirmek istiyoruz. Bu amaçla Sorgun-Kemer arasındaki yolun güneyinde kalan ve Manavgat Belediyesi'nin talebi üzerine Hazine adına tescili gerçekleşen yaklaşık 84 bin metrekarelik alanı botanik park olarak projelendirdik. Bu projeyi emsallerinden farklı kılan önemli bir ayrıntı ise tasarım öğesi olarak kurgulanan güneş panelleri sayesinde elektriğini yerinde üretecek olmasıdır. Ayrıca Botanik Park Projesi’nin Avrupa Birliği fonlarından desteklenebilmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve en kısa sürede başvurusunu yapacağız. Halkımızın ve turistlerimizin ailece içinde rahatlıkla gezebileceği bu mekan, kentimizin marka değerini de yükseltecek. Projenin aynı zamanda bölgemizin eko turizmini yaygınlaştıracaktır." CİHAN

Yorumlar