Manavgat'ta bayanlar, erkeklere göre daha fazla kitap okuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kitap okumada bayan okuyucular erkekleri geride bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Manavgat'ta bayanlar, erkeklere göre daha fazla kitap okuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kitap okumada bayan okuyucular erkekleri geride bıraktı. Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Nezehat Yücesoy, kütüphanelerinde 24 bin 590 kitabın bulunduğunu söyledi.
2013 yılında kütüphanelerini toplamda 81 bin 890 okuyucunun ziyaret ettiğini açıklayan Yücesoy, bunun 41 bin 765'nin bayan, 39 bin 890'nın erkek olduğunu kaydetti.
Yücesoy, kitap okuma ile ilgili Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi'nde bilgilendirme yaptı.
Ödünç kitap verme, okuyup geri getirmede bayan okuyucular erkek okuyucuların 2 kat daha fazla olduğunu anlatan Yücesoy, geçen yıl toplamda 17 bin 134 ödünç kitap verildiği bunun 11 bin 546'sının bayan, 5 bin 588'nin ise bayan olduğunu söyledi.
Kütüphanelerine kitap okumaya gelen müdavimlerini sürekli kitap ödüllendirdiklerini belirten Yücesoy, "Kitap okuma alışkanlığı kazanmada anne ve babanın rolü büyük. Bir evde anne ve baba kitap okursa çocukta okur. Anne ve babalar eve gelince televizyon ekranı karşısında vakit geçirmeleri yerine ailecek kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Anne ve babanın kitap okuması çocuğa en güzel rol model. Kütüphanemizdeki okuyucu çoğunluğunu da bayanlar oluşturuyor. " ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar