'Manavgat'ta asayiş olaylarında yüzde 16 azalma oldu'

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılının ilk 5 ayında ilçede bin 433 olayın meydana geldiğini bildirdi. Geçen yılın ilk 5 ayında ise bu rakamın bin 703 olduğu ifade edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Manavgat'ta meydana gelen...

Google Haberlere Abone ol
'Manavgat'ta asayiş olaylarında yüzde 16 azalma oldu'

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılının ilk 5 ayında ilçede bin 433 olayın meydana geldiğini bildirdi. Geçen yılın ilk 5 ayında ise bu rakamın bin 703 olduğu ifade edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Manavgat'ta meydana gelen olaylarla ilgili bir önceki yıla göre mukayese ediliğinde yüzde 16 azalma olduğunu açıkladı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, geçen yılın 5 ayında meydana gelen olayların yüzde 76'sının aydınlatıldığı, bu sene ise asayiş olaylarının aydınlatılma oranının ise yüzde 77 olduğu kaydedildi. Beş aylık süreçte, geçen yıl kişilere karşı 769 suç işlendiği, bu sene ise bu sayının 633 düşerek bir önceki yıla göre yüzde 17,6 azalma olduğu dile getirildi. Mal varlığına karşı işlenen suçların yüzde 95'nin aydınlatıldığı belirtildi.

Manavgat'ın Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olmasına bağlı turizm sektöründe iş bulmaya bağlı yoğun göç alan ilçe olduğunu belirten Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK) verilerine göre ilçede her yıl ortalama yüzde 7 artış olduğunu, bunun aynı zamanda bir Türkiye rekoru olduğunu söyledi.

Bu sene millete ve devlete karşı 13 suç olduğunu, geçen yıl bu rakamın 30 olduğunun altını çizen Taşkıran, aydınlatılma oranının ise yüzde 99 olduğunu kaydetti. Manavgat'ta topluma karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre mukayese edildiğinde yüzde 50 oranında azalma olduğuna dikkat çeken Taşkıran, takibi gerektiren suçlarda da yüzde 17,2 oranında azalma olduğunu dile getirdi.

Taşkıran, evden, işyerinden, resmi kurumlardan, otodan, motosiklet ve oto hırsızlığı, yankesicilik, kapkaç, gasp, yağma olayları, mala zarar verme, dolandırıcılık ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre toplamda yüzde 25 azalma olduğunu söyledi. Taşkıran, "Hayata geçirdiğimiz Güven Sokaklar Gülen Yüzler, Anne Gözün Arkada Kalmasın ve Birlikte Yaşayalım projeleri ile toplam suç işlemede bir önceki yıla göre yüzde 16 azalma oldu. Manavgat nüfus hareketliliği bakımından 41 ilden büyük bir turizm şehri. Güvenli bir şehir. Suçluların kısa sürede yakalanması için polis-halk işbirliği şart. Açık bırakılan bir apartman kapısı o apartmanda oturan her aile için bir risktir. Bu sebeple evden hırsızlıklarda mutlaka aynı apartmanlarda oturanlar birbirini kollamak zorunda. Gelişi güzel kapı açılmamalı. Emniyetin yaptığı uygulamalarda kapı ziline basılıyor, kim o deyince aşağıdan hırsız denilmesine karşı zile basarak kapı açılıyor. Bu vahim bir durum. Kapımızı tanımadığımız kişilere kesinlikle açmayalım." uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar